Ιωάννινα: Στα ίχνη κυκλώματος απατεώνων – Μία 60χρονη Βουλγάρα πιάστηκε επ’ αυτοφώρω.

Μια 60χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία συνελήφθη στα Ιωάννινα στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης για την εξάρθρωση σπείρας απατεώνων.

Η αλλοδαπή φέρεται να αποτελούσε μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούταν στη συστηματική εξαπάτηση πολιτών στα Ιωάννινα, με διάφορα τεχνάσματα και συνολικό παράνομο όφελος υπερβαίνει τις 146.500 ευρώ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι η συλληφθείσα εμπλέκεται σε 9 περιπτώσεις τετελεσμένης απάτης στην περιοχή των Ιωαννίνων, της Λαμίας, της Λάρισας, της Καλαμάτας και της Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και σε τουλάχιστον 30 απόπειρες απάτης. Ιωάννινα: Έτσι δρούσε το κύκλωμα των απατεώνων

Η σύλληψη της 60χρονης, έγινε τη στιγμή που παραλάμβανε από εξώπορτα σπιτιού, σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, από μία 71χρονη, την οποία είχαν προσεγγίσει νωρίτερα τηλεφωνικά συνεργοί της με απατηλές προφάσεις.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε ηλικιωμένους και – προσποιούμενοι τους γιατρούς και με το πρόσχημα ότι ένας στενός συγγενής τους εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου – απαιτούσαν χρήματα ώστε να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση.

Άλλοτε φέρονται ότι προσποιούνταν τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα ότι οι συγγενείς των θυμάτων τους έχουν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου, απαιτούσαν χρήματα, προκειμένου οι δήθεν εμπλεκόμενοι συγγενείς τους, να αποφύγουν τις συνέπειες από το δήθεν τροχαίο ατύχημα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, για να γίνουν πιο πειστικοί και να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ένας από τους δράστες (συνήθως γυναίκα) προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο εκλιπαρούσε για βοήθεια.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η συλληφθείσα, έχοντας αναλάβει το ρόλο του “εισπράκτορα”, μετέβαινε σε προκαθορισμένα σημεία προκειμένου παραλάβει τα χρήματα από τα υποψήφια θύματα, ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here