Europol: Περιορίστηκε το Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο

Μεγάλο πλήγμα στην παρουσία που έχει το Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο κατάφερε η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol.

Σύμφωνα με την Europol αχρηστεύθηκαν μερικοί σέρβερ που χρησιμοποιούνται από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των Βέλγων εισαγγελέων Έρικ Φαν Ντερ Σιπτ σε συνέντευξη Τύπου στο αρχηγείο της Europol στη Χάγη «εξαφανίσθηκαν από σημαντικό τμήμα του Ίντερνετ. Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή πως είναι 100%, θα δούμε πώς θα ανακάμψουν απ’ αυτό».

Η Europol ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε ότι εργάσθηκε με εννέα από τις μεγαλύτερες ιντερνετικές πλατφόρμες, μεταξύ των οποίων οι Google, Twitter, Instagram και Telegram, για να αντιμετωπίσει επιχειρήσεις προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως έγινε γνωστό η υπηρεσία επί δύο ημέρες την περασμένη εβδομάδα εξέτασε «βίντεο προπαγάνδας, εκδόσεις και λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποστηρίζουν την τρομοκρατία και τον βίαιο εξτρεμισμό».

«Το Telegram ήταν ο πάροχος ιντερνετικών υπηρεσιών» στον οποίο βρέθηκε το περισσότερο προπαγανδιστικό υλικό, σύμφωνα με την εταιρεία. Το υλικό αυτό αφαιρέθηκε από την πλατφόρμα. Επίσης επαίνεσε τη βοήθεια που της προσέφερε το Telegram και ανέφερε πως η εταιρεία βοηθάει τη Europol να «εξαλείψει κακόβουλο περιεχόμενο».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ