Τα διασημότερα φυτά για μέσα στο σπίτι είναι αυτά!


Τα φυτά εσωτερικού χώρου βλέπουμε να εξελίσσονται σε μια από τις πιο ισχυρές τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση. Πρασινίζουν και ομορφαίνουν τον χώρο, καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού και τέλος η παρουσία τους δημιουργεί ένα zen περιβάλλον. Ε, μην είσαστε κι αχάριστοι, τι άλλο θέλετε;

Ένα φυτό μέσα στο δωμάτιο εκτός από τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει στην ατμόσφαιρα παίζει και ενεργό ρόλο στη διακόσμηση.

Πόθος ή «κισσός του διαβόλου»: Ο πόθος έχει μικρές απαιτήσεις συντήρησης, τα φύλλα του έχουν σχήμα καρδιάς και μπορεί να καλλιεργηθεί σε επιδαπέδιο ή επιτραπέζιο δοχείο αλλά και κρεμαστό. Δεν θα σας απασχολήσει πού θα το τοποθετήσετε, αλλά όσο περισσότερο φως δέχεται τόσο μεγαλύτερες εναλλαγές θα βλέπετε στο φύλλωμά του.

Το αγαπάμε γιατί: Είναι ένα εύκολο καταπράσινο φυτό με αρκετές εναλλακτικές για το πώς μπορεί να ενταχθεί μέσα στον χώρο. Βοηθάει στο φιλτράρισμα του αέρα.
Προσοχή: Όλα τα μέρη του φυτού είναι δηλητηριώδη και μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στη γλώσσα, στο λαιμό και στα χείλη, γι’ αυτό κρατήστε το μακριά από τα μικρά παιδιά και τα κατοικίδια.

 

Κρότωνας: Επιβιώνει σε μέρη με μικρή ηλιοφάνεια αλλά όταν βρεθεί μπροστά από ένα παράθυρο με έντονο φως, το φύλλωμά του αναδεικνύει τους καλύτερους χρωματισμούς του: χρυσοί, ροζ και πορτοκαλί τόνοι αντανακλούν το φως και δημιουργούν δραματικές αντιθέσεις στο εσωτερικό. Καθαρίζετε συχνά τα φύλλα του για να γυαλίζουν και να φαίνονται τα όμορφα χρώματά τους.
Το αγαπάμε γιατί: Για την εξωτική εμφάνισή του.
Προσοχή: Ισχύει ό,τι και στον Πόθο, παιδιά και ζώα μακριά από το φυτό για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

 

Φτέρη της Βοστώνης: Είναι η πιο κλασική καλλιεργούμενη φτέρη. Ανθεκτικό φυτό που θα σας συντροφεύει για πολλά χρόνια, αρκεί να του δίνετε το νεράκι και την υγρασία που χρειάζεται. Στο εσωτερικό μπορείτε να το τοποθετήσετε σε φωτεινό μέρος, ενώ αν διαλέξετε να το βάλετε έξω προστατέψτε το σε μια σκιερή γωνιά. Μπορείτε είτε να το κρεμάσετε από καλάθι κάπου ψηλά είτε να το τοποθετήσετε σε ένα ψηλό επιδαπέδιο κασπό.
Το αγαπάμε γιατί: Η κλασική του εμφάνιση δίνει ένα ντελικάτο ύφος στο δωμάτιο ανεξάρτητα από το στυλ διακόσμησης που έχετε. Επίσης, θεωρείται το φυτό με τις καλύτερες επιδόσεις στην εξάλειψη των ρύπων και των τοξικών ουσιών.

 

Φιλόδεντρο: Λέγεται και «φυτό του χρήματος». Από τα πιο αγαπημένα φυτά της εσωτερικής διακόσμησης. Του αρέσει να «σκαρφαλώνει» επάνω σε κορμούς δέντρων (εξού και το όνομά του) και τα φύλλα του έχουν σχήμα καρδιάς. Θα το δείτε να στέκεται αγέρωχο δίπλα σε μια βιβλιοθήκη ή σε ογκώδη κομμάτια. Δεν έχει ανάγκη από πολύ φως, αλλά θέλει υγρασία.

Το αγαπάμε γιατί: Οι μίσχοι του αναρριχώνται επάνω σε μια ράβδο από βρύα (ειδική για στήριξη, τα ανθοπωλεία τη βάζουν στις γλάστρες), ώστε να δημιουργηθεί ένας καταπράσινος ψηλός όγκος. Βοηθάει στην εξάλειψη των ρύπων.
Προσοχή: Παιδιά, σκυλιά στείλτε τα να παίξουν σε άλλη «παραλία».

 

Φίκος: Ένα old-fashioned φυτό που παίρνει μεγάλες διαστάσεις και εξελίσσεται σε δέντρο. Μπορείτε αν θέλετε να το περιορίσετε με συχνό κλάδεμα.
Το αγαπάμε γιατί: Με τα γυαλιστερά σκουροπράσινα φύλλα του δεν περνά απαρατήρητο μέσα στον χώρο.
Προσοχή: Το λευκό υγρό που εκκρίνει μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς σε όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα.

Δράκαινα: Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην ένταση του χρώματος του φυλλώματος αυτού του φυτού. Δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε φως, αλλά σε μέρος με μέτρια προς δυνατή ηλιοφάνεια η ανάπτυξή του είναι καλύτερη.
Το αγαπάμε γιατί: Είναι ανθεκτικό φυτό με εκκεντρική εμφάνιση.
Προσοχή: Μην αφήνετε τον σκύλο σας να το πλησιάζει.

Σεφλέρα ή αλλιώς Ομπρελόδεντρο: Ένα πολύ διαδεδομένο φυτό στην Ελλάδα. Αντέχει στην ξηρασία και αναπτύσσεται καλύτερα στα ηλιόλουστα μέρη, αλλά προσοχή να μην πέφτει απευθείας επάνω του το φως γιατί θα καούν τα φύλλα του.
Το αγαπάμε γιατί: Μεγαλώνει αρκετά γρήγορα και διατηρείται για πολλά χρόνια. Επίσης, τα μεγάλα οβάλ φύλλα του προσδίνουν τροπικό ύφος στον χώρο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ