Μητσοτάκης – συνέδριο Digital Economy Forum: «Κεντρική επιλογή ο ψηφιακός μετασχηματισμός»

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο Digital Economy Forum.

Απευθυνόμενος στο ακροατήριο ο κ. Μητσοτάκης πως “βρίσκομαι εδώ να πληκτρολογήσουμε μαζί το ΕΝTER της επόμενης μέρας της χώρας”.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τόνισε πως η ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποτελεί το πολιτικό κέντρο που με πλήρεις αρμοδιότητες θα προχωρήσει τον τόπο στην επόμενη μέρα. Δήλωσε αισιόδοξος καθώς όλο και περισσότερα “νέα παιδιά”, όπως σημείωσε, στρέφονται και δραστηριοποιούνται σε κλάδους υψηλής τεχνολογίας.

Ομιλία στο συνέδριο Digital Economy Forum

Live | Για αυτή την κυβέρνηση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και της οικονομίας αποτελεί κεντρική επιλογή. Ομιλία στο συνέδριο Digital Economy Forum που διοργανώνει ο ΣΕΠΕ.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Montag, 25. November 2019Μητσοτάκης για τις νέες έγχρωμες ταυτότητες

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμη πως θα δημιουργηθεί η πλατφόρμα gov.gr η οποία θα αποτελεί την εικόνα και το πρόσωπο της Δημόσιας Διοίκησης στις σχέσεις με τους πολίτες. Είπε πως οι νέες ταυτότητες θα είναι έγχρωμες και θα αποτελούν την ψηφιακή υπογραφή του πολίτη.

Σημείωσε ακόμη ότι θα υπάρξει για όλους τους Έλληνες ένας ενιαίος αριθμός που θα εκδίδεται με τη γέννηση κάθε παιδιού και θα τους συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή. Ανέφερε πως η απλοποίηση των διαδικασιών είναι σημαντική, και γι’ αυτό πλέον το Δημόσιο θα είναι υποχρεωμένο να έχει και να βρίσκει όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν τον κάθε πολίτη.

Αναγνώρισε πως υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και προς αυτήν κατεύθυνση θα λειτουργήσουν επιμορφωτικά προγράμματα για ανέργους, ενώ ταυτόχρονα θα ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα μαθήματα που θα συμβάλλουν στο ψηφιακό άλμα.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ