Γηρυόνης: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στη Χαλκιδική


Η κακοκαιρία “Γηρυόνης” είναι ακόμη εδώ και οι βροχοπτώσεις στη Χαλκιδική και την Ολυμπιάδα συνεχίζονται και το βράδυ της Δευτέρας.

Το σημερινό βράδυ είναι κρίσιμο καθώς ο “Γηρυόνης” θα μας ταλαιπωρήσει μέχρι και τα ξημέρωμα, οπότε και θα ξεφουσκώσει. Όσον αφορά τους δρόμους στη Χαλκιδική και τις γύρω περιοχή στην επαρχιακή οδό Ρεντίνας-Ουρανούπολης έχει κλείσει η διασταύρωση Ολυμπιάδας στο 20οχλμ.

Κλειστά είναι τα ορεινά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου (Κονταριώτισσα-‘Αγιος Σπυρίδωνας, Βροντού – Καρίτσα). Κλειστά είναι η επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Ιερισσού στο 31ο χλμ στο ύψος Πλατανόρεμα, στο 4ο χλμ επαρχιακής οδού Νέας Καλλικράτειας-Σωζόπολης, η παραλιακή οδός Βεριάς-Νέας Καλλικράτειας, η επαρχιακή οδός Νέων Μουδανίων-Καλλικράτειας στο 12ο χλμ και στο 1ο χλμ η επαρχιακή οδός Μεταμόρφωσης-Μεταγγιτσίου.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας που είχε διακοπεί αργά το απόγευμα από τη διασταύρωση του Σταυρού μέχρι το χωριό Μόδι Θεσσαλονίκης.Γηρυόνης: Άλλη μία νύχτα αγωνίας στη Χαλκιδική – Πλημμύρισε και η Ιερισσός!

“Οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια και σε κάποια σημεία έχουμε μισό μέτρο νερό” ανέφερε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (25.11.2019) ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, που βρίσκεται στην Ιερισσό για τις δραματικές στιγμές που προκάλεσε ο “Γηρυόνης”.

Μετά την Ολυμπιάδα, η Ιερισσός είναι ο δεύτερος οικισμός του Δήμου Αριστοτέλη που πλήττεται ανελέητα από τα καιρικά φαινόμενα μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα.

Μηχανήματα του Δήμου εργάζονται μέσα στον οικισμό, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλείσεις για πλημμυρισμένα σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr , η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 15 τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων στην Ιερισσό, ενώ στον οικισμό βρίσκονται 8 οχήματα της Υπηρεσίας.

Επίσης και στην Ολυμπιάδα τα ρέματα υπερχείλισαν και 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Αρναίας έκαναν αντλήσεις.

Όπως αναφέρουν στο halkidikinews.gr κάτοικοι της Ολυμπιάδας “η κατάσταση γίνεται δραματική. Θα έχουμε πολύ χειρότερα, αν δεν σταματήσει η βροχή.

Τα δυο ρέματα, παρά το ότι δέχτηκαν τις προηγούμενες ώρες εκβαθύνσεις από μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου, έχουν σπάσει και το χωριό πλημμύρισε και πάλι στα νερά και στις λάσπες.

Η πίεση του νερού είναι απίστευτη και όπως περιγράφουν οι κάτοικοι στο halkidikinews.gr έχουν γκρεμιστεί ακόμα και φράχτες σπιτιών.

Παρακολουθείστε το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ:

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στο δημαρχείο και στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα, προκειμένου να δηλώσουν τις ζημίες.“Γηρυόνης”: Ένα με τη θάλασσα η παραλία στην Κατερίνη

Ο δήμος Κατερίνης κατέθεσε επίσημο αίτημα στην γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε η περιοχή να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Πιερίας είναι σοβαρά λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να μετατραπούν σε λίμνες από τον πολύ μεγάλο όγκο νερού.

Η παραλία της Κατερίνης, ο Κορινός και άλλα σημεία έχουν σημαντικά προβλήματα.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και τα συνεργεία βρίσκονται σε επιφυλακή ώστε να επέμβουν όποτε χρειαστεί.

πηγές: halkidikinews.gr , voria.gr,  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ