Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία: Κατέρρευσαν κτίρια, πληροφορίες για πολλούς τραυματίες


Στο μεγαλύτερο μέρος της Αλβανίας έγινε αισθητός ο σεισμός 6,4 βαθμών ο οποίος έπληξε τη χώρα στις 03:53 [τοπική ώρα· 04:53 ώρα Ελλάδας] με το επίκεντρό του να εντοπίζεται κοντά στο Δυρράχιο

Πρόκειται για τη δεύτερη ισχυρή δόνηση μέσα σε χονδρικά ένα δίμηνο και κατατρομοκράτησε χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους, ορισμένοι με βρέφη στα χέρια.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ, ανάμεσα στο Δυρράχιο και τα Τίρανα, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS), ενώ το εστιακό βάθος ήταν μικρό, 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές σε Τίρανα, Δυρράχιο, Φίερι και Λέζια.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ένα κτίριο που έχει καταρρεύσει στο Δυρράχιο, 40 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, στις αλβανικές ακτές στην Αδριατική. Άλλα καταγράφουν μεγάλες ρωγμές και ζημιές σε κτίρια.

Δύο εκπρόσωποι της κυβέρνησης είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι πιο εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια έχουν καταγραφεί στο Δυρράχιο και πρόσθεσαν πως πολλοί τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο των Τιράνων.

Στο Δυρράχιο, ολόκληρες πολυκατοικίες έχουν καταρρεύσει. Πολλά τμήματα στις περιοχές αυτές έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι.

Κάτοικοι που τρομοκρατήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και βρίσκονται στους δρόμους.

Ο ισχυρός σεισμός στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με αναφορές, έγινε αισθητός τόσο στην Κέρκυρα, όσο και στα Γιάννενα.

ALBANIA2
ALBANIA3

albania1

Είχε προηγηθεί σεισμός 4,4 Ρίχτερ

Ελάχιστα λεπτά νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 3:47, είχε προηγηθεί σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή της Αλβανίας.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στα 31 χιλιόμετρα δυτικά από τα Τίρανα, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο στα 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της γειτονικής χώρας.

Στο Δυρράχιο, που αριθμεί σχεδόν 150.000 κατοίκους και βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα βόρεια από το επίκεντρο του σεισμού, υπήρξαν αναφορές για πανικό των κατοίκων, ενώ ένας ικανός αριθμός εγκατέλειψε τα σπίτια του, υπό τον φόβο ενός νέου μεγαλύτερου σεισμού.

seismos_albania_map


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ