Σεισμός – Αλβανία: Τρεις οι νεκροί από τα 6,4 Ρίχτερ. Εκατοντάδες τραυματίες, μεγάλες καταστροφές


Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα 6,4 Ρίχτερ που συγκλόνισαν την Αλβανία. Τα 6,4 Ρίχτερ ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει γίνει στη χώρα εδώ και δεκαετίες. Δραματικές εικόνες με κατεστραμμένα κτίρια, κόσμο πανικόβλητο, να ψάχνει εγκλωβισμένους στα συντρίμμια. Ένας από τους νεκρούς σκοτώθηκε όταν πήδηξε από κτίριο για να σωθεί. 150 οι τραυματίες, οι περισσότεροι με κατάγματα. Δείτε συγκλονιστικές εικόνες.

Η Αλβανία χτυπήθηκε ξανά από τον Εγκέλαδο, για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα σχεδόν δυο μηνών. Ο σεισμός των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ένας από τους μεγαλύτερους που έχουν σημειωθεί στη χώρα εδώ και 10ετίες, αφήνει πίσω του θάνατο και καταστροφή.

Ο σεισμός των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αλβανία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, στις 03:53 (τοπική ώρα), προκαλώντας καταρρεύσεις κτιρίων και εγκλωβίζοντας πολλούς ανθρώπους στα συντρίμμια. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς και τουλάχιστον 150 τραυματίες.

Click4more: Εικόνες που συγκλονίζουν από την Αλβανία: Η στιγμή της διάσωσης ενός αγοριού – Εγκλωβίστηκε μαζί με τη νεκρή γιαγιά του

Ο ένας από τους νεκρούς έχασε τη ζωή του όταν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, μέσα στον πανικό του την ώρα που σημειώθηκε ο σεισμός, πήδηξε στο κενό από κτίριο για να σωθεί. Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 50 ετών που πήδησε από το σπίτι του στην Κούρμπιν, διευκρίνισε το υπουργείο.

Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται με κατάγματα καθώς μέσα στον πανικό τους την ώρα του ισχυρού σεισμού, πήδηξαν από κτίρια για να σωθούν.

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής. Κτίρια έχουν καταρρεύσει και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για εγκλωβισμένους. Οι κάμερες κατέγραψαν τη συγκλονιστική στιγμή της διάσωσης ενός αγοριού από τα ερείπια κτιρίου. Σύμφωνα με το Report TV, το αγόρι εγκλωβίστηκε δίπλα στο άψυχο σώμα της γιαγιάς του.

Κι άλλοι άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν μετά την κατάρρευση κτιρίων που προκάλεσε ο σεισμός, απεγκλωβίστηκαν.

«Οι ζημιές είναι σημαντικές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας. Πέρα από το τριώροφο κτίριο που κατέρρευσε στο Δυρράχιο, άλλο ένα κτίριο στο κέντρο της πόλης υπέστη σοβαρές ζημιές.

Η υπουργός Υγείας της Αλβανίας, η Ογκέρτα Μαναστερλίου, δήλωσε ότι τουλάχιστον πενήντα άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων υπέστησαν μικροτραυματισμούς, παρουσιάστηκαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου των Τιράνων.

Ο σεισμός προκάλεσε πανικό στους κατοίκους του Δυρραχίου, των Τιράνων κι άλλων πόλεων στην Αλβανία. Πολλοί ήταν εκείνοι που πανικόβλητοι βγήκαν στους δρόμους, κάποιοι με τα παιδιά τους στην αγκαλιά τους.

Ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 03:53 τοπική ώρα (04:53 ώρα Ελλάδας). Το επίκεντρο εντοπίστηκε στην Αδριατική, 34 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Τον κύριο σεισμό ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, ο ισχυρότερος από τους οποίους εκτιμήθηκε από το EMSC ότι ήταν 5,3 βαθμών.

Ο κύριος σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος των Βαλκανίων, ως το Σαράγεβο της Βοσνίας (σε απόσταση 400 χλμ.) και το Νόβι Σαντ της Σερβίας (700 χλμ.), σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης και μηνύματα στα social media.

Την ίδια περιοχή έπληξε σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών την 21η Σεπτεμβρίου, που είχε προκαλέσει ζημιές σε περίπου 500 σπίτια και κατέστρεψε ολοσχερώς κάποια από αυτά.

Φωτογραφίες: Reuters

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ