Θεομηνία στη Θάσο: Ποτάμια οι δρόμοι, πλημμυρισμένα σπίτια, εγκλωβισμένοι (vids)


Νέα προβλήματα προκάλεσε το πέρασμα του «Γηρυόνη» στη Θάσο, καθώς το νέο κύμα κακοκαιρίας με τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξε το νησί το βράδυ της Δευτέρας (25/11) μετέτρεψε δρόμους σε ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν και η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για την μεταφορά εγκλωβισμένων ατόμων.

Οι κάτοικοι του νησιού οι οποίοι είδαν πριν από λίγες μέρες τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους να πλημμυρίζουν, έζησαν και πάλι ώρες αγωνίας, καθώς από τη στιγμή που «έκοψαν» οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι, έντονη και παρατεταμένη βροχόπτωση πλήττει το νησί και κυρίως το βόρειο-βορειοανατολικό κομμάτι του από τις 03:00 περίπου τα ξημερώματα της Τρίτης (26/11).

Αποτέλεσμα της παρατεταμένης βροχόπτωσης ήταν να πλημμυρίσουν και πάλι τα ξημερώματα δρόμοι, επιχειρήσεις και σπίτια στον Λιμένα, καθώς υπερχείλισαν ρέματα, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν στη Σκάλα Ποταμιάς και στην Παναγία.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στη Θάσο η Υπηρεσία δέχθηκε επτά κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή του Λιμένα και στην ίδια περιοχή πραγματοποίησε μεταφορά τεσσάρων ατόμων σε ασφαλές σημείο από ισόγεια κατοικία.

Κλειστά τα σχολεία σε συγκεκριμένες περιοχές

Λόγω της κακοκαιρίας και για την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, κλειστές θα παραμείνουν την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων σε Ποταμιά, Παναγία, Λιμένα και Ραχώνι.

Η κακοκαιρία αναμένεται να υποχωρήσει τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 26 Νοεμβρίου 2019, βάζοντας τέλος σε μια εφιαλτική εβδομάδα για το νησί, όμως θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να επουλώσει πλήρως τις πληγές του από τις πλημμύρες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ