Μεξικό: Αίσιο τέλος στο θρίλερ – Ελεύθεροι οι δύο άνδρες που απήγαγαν ένοπλοι


Ελεύθεροι αφέθηκαν τελικά ένας Μεξικάνος κι ένας Γάλλος που απήγαγαν ένοπλοι την Κυριακή (24.11.2019) σε εθνικό πάρκο στο κεντρικό Μεξικό.

Πηγή προσκείμενη στη μονάδα της αστυνομίας που ανέκτησε τους δύο άνδρες επιβεβαίωσε ότι αφέθηκαν ελεύθεροι. Δεν δόθηκε καμιά πληροφορία για το εάν είναι καλά στην υγεία τους.

Στις περισσότερες υποθέσεις απαγωγών — πρόκειται για πολύ διαδεδομένη πρακτική στο Μεξικό — γενικά οι αρχές τείνουν να είναι λακωνικές όσον αφορά τις συνθήκες των απελευθερώσεων, ιδίως για το εάν και τι είδους διαπραγμάτευση έγινε και για το ύψος των λύτρων που καταβάλλονται.

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Αλφόνσο Ντουράσο αποκάλυψε χθες ότι οι απαγωγείς απαίτησαν την καταβολή λύτρων από τις μεξικανικές αρχές.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης της απαγωγής είναι πάντως οι περισσότερες θολές. Ο Γάλλος ονομάζεται Φρεντερίκ Μισέλ, σύμφωνα με τη γαλλική πρεσβεία στο Μεξικό, ενώ ο Μεξικανός είναι ο Αλεχάντρο Σαντί, τηλεοπτικός ηθοποιός, σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ.

Δύο γυναίκες, ηθοποιοί του μεξικανικού κινηματογράφου, βρίσκονταν στο ένα από τα αυτοκίνητα με τα οποία περιηγούνταν στο πάρκο οι απαχθέντες. Εκείνες ειδοποίησαν την αστυνομία.

Σύμφωνα με το μεξικανικό υπουργείο Τουρισμού, σχεδόν 40 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα το 2017, αριθμός χωρίς ιστορικό προηγούμενο.1.690 απαγωγές μέσα στο 2019!

Από τον Ιανουάριο ως τον Οκτώβριο φέτος, 1.690 άνθρωποι απήχθησαν στο Μεξικό, αριθμός αυξημένος κατά 37,7% σε σύγκριση με το 2018, σύμφωνα με δεδομένα της οργάνωσης Alto Al Secuestro. Αυτός ο αριθμός σημαίνει ότι οι απαγωγές αυτό το διάστημα της χρονιάς έφθαναν τις πέντε την ημέρα.

Το πρόβλημα της βίας των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος και της έλλειψης ασφάλειας θεωρείται μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις για την κυβέρνηση του 66χρονου προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ. Το 2019 αναμένεται να σημειωθεί νέο θλιβερό ρεκόρ ανθρωποκτονιών, ξεπερνώντας τις 33.743 που καταγράφηκαν το 2018, τον χειρότερο απολογισμό από το 1997 που άρχισαν να τηρούνται επίσης στατιστικές.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ