Σεισμός – Αλβανία: Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ράμα. Φεύγει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ


Η Αλβανία δοκιμάζεται από ακόμη έναν μεγάλο σεισμό, τον δεύτερο σε διάστημα σχεδόν δυο μηνών. Τα 6,4 Ρίχτερ που ταρακούνησαν τη γειτονική χώρα τα ξημερώματα της Τρίτης (26.11.2019) αφήνουν πίσω τους χάος και καταστροφή.

Λίγες ώρες μετά το σεισμό στην Αλβανία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογο του Έντι Ράμα για να του εκφράσει τη συμπαράστασή του.

Click4more: Η στιγμή που ο σεισμός “χτυπά” την Αλβανία

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να αναχωρήσει άμεσα για την Αλβανία κλιμάκιο της ΕΜΑΚ προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες διάσωσης.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης στο  κ. Ράμα, πως η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συμβάλλει με όποιο άλλο τρόπο χρειαστεί.Εκτάκτως στην Αλβανία ο Δένδιας

Πέρα από την εντολή να ξεκινήσει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για την Αλβανία, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή και στον υπουργό Εξωτερικών να μεταβεί στα Τίρανα. Το αποκάλυψε ο ίδιος ο Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στο twitter.

Μετά την εντολή Μητσοτάκη να δοθεί κάθε βοήθεια στη δοκιμαζόμενη από το σεισμό Αλβανία, ο Νίκος Δένδιας, αφού επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ανακοίνωσε πως τα μεταβεί εκτάκτως στην Αλβανία μετά τα Σκόπια.

«Εκφράζουμε τη συμπαράσταση της Ελλάδας στον λαό και την κυβέρνηση της Αλβανίας, για τις συνέπειες του σεισμού που έπληξε τη γειτονική μας χώρα» είχε γράψει νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Ν. Δένδιας.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ