Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει πολυτελείς κατοικίες στα νότια προάστια


Σπείρα που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε περιοχές των νοτίων προαστίων εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στις περιοχές της Κερατέας και του Ζεφυρίου, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, τρία άτομα ηλικίας 18, 22 και 42 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και τέταρτο μέλος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις κλοπών στις περιοχές Καλυβίων, Βάρης και Βούλας και δύο ληστειών στην Ηλεία.

Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και ληστείες κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, πλαστογραφία και απείθεια.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας οργάνωναν την δράση τους, εντοπίζοντας αρχικά, σε περιοχές των νοτίων προαστίων, πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα. Στη συνέχεια και ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου με το οποίο μετέβαιναν στο σημείο παρέμενε εξωτερικά των οικιών, κατοπτεύοντας τον χώρο, οι άλλοι δράστες εισέβαλαν σε αυτές, παραβιάζοντας παράθυρα ή μπαλκονόπορτες με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματοκιβώτια.

Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων χρησιμοποιούσαν γάντια και κάλυπταν με κουκούλα το πρόσωπό τους. Για τη μετάβασή τους και την διαφυγή τους από τους χώρους διάπραξης των εγκληματικών τους πράξεων, χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο μεγάλης ιπποδύναμης, ενώ άλλαξαν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα το χρώμα του προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους.

Σημειώνεται ότι οι δράστες, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, κινήθηκαν, με το αυτοκίνητο που επέβαιναν, κατά αστυνομικών με σκοπό να τους παρασύρουν.

Μετά από αστυνομικές έρευνες σε δύο οικίες στις περιοχές Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών, ηλεκτρικών συσκευών, διαρρηκτικά εργαλεία, τσάντες, χρηματοκιβώτιο, ζεύγος συσκευών ασύρματης επικοινωνίας, καθώς και δύο οχήματα.

Όσον αφορά τον 18χρονο και τον 22χρονο έχουν συλληφθεί πάλι για παρόμοια αδικήματα, ενώ ο 42χρονος για απάτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ