Βρετανία: Αγαπάς το περιβάλλον; Μην στέλνεις αχρείαστα, ευχαριστήρια emails.

Αν ο κόσμος σταματήσει να στέλνει αχρείαστα ευχαριστήρια emails, θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα, επισημαίνουν ερευνητές στη Βρετανία.

Οι Βρετανοί στέλνουν περισσότερα από 64 εκατομμύρια “αχρείαστα” μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails) σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με μια έρευνα της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας OVO. Το περιεχόμενο των περισσότερων από αυτών είναι μια απλή ευχαριστήρια λέξη.

“Μήπως η OVO ζητάει από τον κόσμο να είναι αγενής; Ασφαλώς όχι”, είπε ο Μάικ Μπέρνερς – Λι, ένας ειδικός σε θέματα που αφορούν το αποτύπωμα άνθρακα στο Πανεπιστήμιο Λάνκαστερ της Βρετανίας. 1 email λιγότερο ωφελεί το περιβάλλον

“Αλλά αν θέλετε να στείλετε σε κάποιον ένα email με τη λέξη «ευχαριστώ» κι εκείνος απέχει μόλις τρία μέτρα από εσάς, τότε ίσως να ήταν πιο ευγενικό να πάτε κοντά του και να το πείτε αυτοπροσώπως”, σχολίασε.

Αν κάθε ενήλικας μειώσει κατά 1 τα emails που στέλνει καθημερινά, η Βρετανία θα περιορίσει κατά 16.433 τόνους το ανθρακικό αποτύπωμά της – και αυτό ισοδυναμεί με 81.000 πτήσεις από το Λονδίνο στη Μαδρίτη, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η OVO Energy δημιούργησε ένα λογισμικό που εντοπίζει πότε ο χρήστης έστειλε ένα ενδεχομένως αχρείαστο email και τον καλεί να είναι πιο προσεκτικός στο μέλλον.

Σύμφωνα με τη μελέτη, σχεδόν ένας στους δύο Βρετανούς (ποσοστό 49%) στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε συναδέλφους του που βρίσκονται τόσο κοντά του που θα μπορούσε να τους μιλήσει.

Παρά την παράδοση της χώρας προς την αβρότητα, επτά στους δέκα (71%) δηλώνουν ότι δεν θα τους πείραζε καθόλου να μην λαμβάνουν ευχαριστήρια μηνύματα αν αυτό βοηθά το περιβάλλον.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ