Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ υπέρ Νετανιάχου


Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν το βράδυ της Τρίτης στο Τελ Αβιβ για να εκφράσουν την στήριξη στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

“Νετανιάχου, ο λαός είναι μαζί σου” και “Όχι στη δικαστική δικτατορία”, έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν πολλοί από τους διαδηλωτές.

Αυτή ήταν η πρώτη διαδήλωση αφότου ασκήθηκε δίωξη στον επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης. Το κόμμα του, το Λικούντ, νοίκιασε λεωφορεία για να μεταφέρει υποστηρικτές του απ’ όλη τη χώρα.

Μολονότι υπάρχουν φωνές στους κόλπους του Λικούντ που ζητούν την παραίτηση του Νετανιάχου –όπως εκείνη του πρώην υπουργού Γκιντεόν Σάαρ ο οποίος πρότεινα να γίνουν εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του κόμματος– άλλοι υπουργοί έχουν εκφράσει ξεκάθαρα ότι θα τον στηρίξουν.

“Όταν ο πρωθυπουργός μας δέχεται επίθεση σε όλα τα μέτωπα, τότε είναι η ώρα να ενωθούμε και να τον ενισχύσουμε”, τόνισε στη σελίδα της στο Facebook η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μίρι Ρεγκέβ, η οποία ήταν παρούσα στη διαδήλωση.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μπορεί να παραμείνει στη θέση του, ως πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης του Ισραήλ, όπως επιβεβαίωσε την Δευτέρα ο γενικός εισαγγελέας Αβιχάι Μάντελμπλιτ. Ο 70χρονος Νετανιάχου κατηγορείται για διαφθορά, κατάχρηση εμπιστοσύνης και χρηματισμό σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ