Η Τουρκία δεν… βιάζεται να φύγει από τη Συρία. Θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις

Η Τουρκία θα συνεχίσει την «αντιτρομοκρατική» της στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία μέχρι να εκπληρώσει τους στόχους της.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Τουρκία τονίζοντας πως η στρατιωτική επιχείρηση ‘Πηγή Ειρήνης’ που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα «συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και θα συνεχιστεί μέχρις ότου επιτύχει τους στόχους της, λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα για να αποτραπούν επιβλαβείς συνέπειες σε αμάχους».

Παράλληλα το Συμβούλιο υπογράμμισε ότι η Τουρκία αναμένει από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να τηρήσουν τις συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν με την Άγκυρα «εκκαθαρίζοντας περιοχές από τρομοκράτες» το ταχύτερο δυνατόν στη βόρεια Συρία, μεταξύ των οποίων οι πόλεις Ταλ Ριφάτ και Μανμπίζ, τονίζει στο τηλεγράφημα του το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει την Τουρκία, που στοχεύει για την ασφαλή και επιστροφή σε εθελοντική βάση Σύρων στην πατρίδα τους χωρίς καμία διάκριση σε εθνότητα και θρησκεία», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ