Λωρίδα της Γάζας: «Σφυροκόπημα» από Ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν την Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε το επιτελείο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν πως αυτό έγινε σε αντίποινα για την εκτόξευση δύο ρουκετών από παλαιστίνιους μαχητές.

«Σε αντίδραση για τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα εναντίον ισραηλινών αμάχων νωρίτερα απόψε, μαχητικά αεροσκάφη μας μόλις έπληξαν έναν αριθμό θέσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε το επιτελείο μέσω Twitter.

«Η Χαμάς θα υποστεί τις συνέπειες για ενέργειες εναντίον ισραηλινών αμάχων», πρόσθεσε.

Περίπου τρεις ώρες νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εκτοξεύθηκαν δύο ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας «εναντίον ισραηλινών αμάχων», προσθέτοντας ότι η μία ρουκέτα αναχαιτίστηκε από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος.

Σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν στην παραμεθόρια πόλη Σντερότ και μια γυναίκα τραυματίστηκε πέφτοντας καθώς έσπευδε σε καταφύγιο, ανέφεραν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας του Ισραήλ.

Η βία στη Λωρίδα της Γάζας και τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κλιμακώθηκε ξανά πριν από περίπου δύο εβδομάδες, έπειτα από τη «στοχευμένη» δολοφονία ηγετικού στελέχους των Ταξιαρχιών αλ Κάσαμ, του ένοπλου βραχίονα του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, τη 12η Νοεμβρίου.

Η οργάνωση αντέδρασε εκτοξεύοντας πάνω από 450 ρουκέτες εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ. Οι ισραηλινές δυνάμεις σε αντίποινα έπληξαν δεκάδες θέσεις των Ταξιαρχιών αλ Κάσαμ και του Ισλαμικού Τζιχάντ. Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα τρίτο ήταν άμαχοι, ανάμεσά τους οκτώ μέλη της ίδιας οικογένειας.

Τα μέρη συμφώνησαν να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου και του ΟΗΕ τη 14η Νοεμβρίου.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ