Σεισμός στην Αλβανία: Δίνει «μάχη» για να σώσει κόσμο η ΕΜΑΚ


Στις πόλεις Δυρράχιο και Θουμάνε επιχειρεί από την Τρίτη (26.11.2019) το απόγευμα η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης στην Αλβανία, που μετέβη στη γειτονική χώρα με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών που έπληξε τη γειτονική χώρα.

Η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ επιχειρεί στην πόλη Θουμάνε, περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων. Κατάφερε να απεγκλωβίσει ζωντανή μια γυναίκα 45 ετών, καθώς και μια γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Η ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ επιχειρεί στο Δυρράχιο και έχει απεγκλωβίσει ζωντανό έναν άνδρα 24 ετών.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται. Έφτασαν τους 22 οι νεκροί

Η Αλβανία πενθεί τους 22 νεκρούς που αφήνει πίσω του ο σεισμός των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο ισχυρότερος που έχει σημειωθεί στη χώρα από το 1926. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε πως η Τετάρτη ανακηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό του υπουργείου Άμυνας, έχασαν τη ζωή τους στο Δυρράχιο αλλά και τη Θουμάνε, μια κωμόπολη βόρεια των Τιράνων. Ο αριθμός των ανθρώπων που διασώθηκαν ανέρχεται ως τώρα σε 45.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ