Φερνάντο Σάντος: Κορυφαίος προπονητής στον κόσμο για το 2019.

O Φερνάντο Σάντος αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στον κόσμο για το 2019, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Μεγάλη τιμητική διάκριση για τον Φερνάντο Σάντος που ανακηρύχθηκε κορυφαίος προπονητής στον κόσμο για το 2019 σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS). Αυτή είναι μάλιστα η δεύτερη φορά μετά το 2016, που ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός, πρώην προπονητής της εθνικής Ελλάδας, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, δέχεται την σχετική διάκριση. Σημειώνεται ότι για να δοθεί το συγκεκριμένο βραβείο βαθμολογούν τους υποψήφιους εμπειρογνώμονες και δημοσιογράφοι από περισσότερες από 90 χώρες.

Ο Σάντος, που τον Ιούνιο κατέκτησε με την Πορτογαλία το Nations League, ξεπέρασε στη βαθμολογία τον Βραζιλιάνο ομοσπονδιακό Τίτε κατά 10 μονάδες και τον ομοσπονδιακό τεχνικό του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνες κατά 15, ενώ βρέθηκε 25 μονάδες μπροστά από τον περσινό νικητή και ομοσπονδιακό τεχνικό της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ο Πορτογάλος, συνολικά τις φορές που ήταν υποψήφιος στην καριέρα του, έχει συγκεντρώσει 112 βαθμούς και βρίσκεται μαζί με τον Γιοακίμ Λεβ στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης όλων των εποχών. Αμφότεροι βρίσκονται πίσω από τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε που έχει κερδίσει τέσσερις φορές αυτό το τρόπαιο από το 1996.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here