Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης στην Προανακριτική: Δεν ξέρω κανέναν Παπαγγελόπουλο


Πολλές ερωτήσεις, ελάχιστες απαντήσεις στην κατάθεση του πρώην στελέχους της Novartis Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη στην Προανακριτική της Βουλής.

Με την έναρξη ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει τίποτα άλλο πέρα από το αντικείμενο της παρούσας προανακριτικής που είναι η διερεύνηση τυχόν ευθυνών του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θανάσης Πλεύρης τον ρώτησε αν γνωρίζει για χρηματισμό του Δημήτρη Αβραμόπουλου και ο κ. Δεστεμπασίδης έδωσε την ίδια απάντηση, ότι δηλαδή δεν επιθυμεί να απαντήσει πέραν του Παπαγγελόπουλου που δεν γνωρίζει τίποτα όμως. Το ίδιο απαντά για όλα τα πρόσωπα που τον ρωτάνε.

Θανάσης Πλεύρης: Έχετε καταθέσει ξανά για την υπόθεση;

Φ. Δεστεμπασίδης: Πρώτη φορά καταθέτω

Θανάσης Πλεύρης: Σας κάλεσαν ή σας προσέγγισαν εισαγγελείς;

Φ. Δεστεμπασίδης: Όχι.

Στην ερώτηση από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται από το FBI ποιον έχει συναντήσει φέρεται να απάντησε: «Ίδια απάντηση. Δεν επιθυμώ να απαντήσω πέραν της υπόθεσης που διερευνάτε και είναι αυτή που αφορά τον κ. Παπαγγελόπουλο για την οποία δεν ξέρω τίποτα.

Φέρεται να είπε ακόμα αναφερόμενος σε κάποιους που τον συνδέουν με τους προστατευόμενους μάρτυρες. «Δεν ονομάζομαι ούτε Κελέση, ούτε Σαράφης. Ονομάζομαι Δεστεμπασίδης. Δεν έχω ταξιδέψει ούτε στις ΗΠΑ μετά το 2014, ούτε στην Βιέννη έχω πάει.

Ο κ. Δεστεμπασίδης φέρεται να είπε ακόμα ότι γνωρίζει τον κ. Μανιαδάκη επειδή έχει αναφερθεί στο όνομά του.

Σε νέα ερώτηση για τον κ. Παπαγγελοπουλο είπε: Δεν γνωρίζω κανένα Παπαγγελόπουλο.

Β.Κεγκέρογλου: Σας κάλεσε ποτέ η κ.Τουλουπάκη να καταθέσετε γι αυτή την υπόθεση;

Φ. Δεστεμπασίδης: Δεν με κάλεσε.

Β. Κεγκέρογλου: Στην έκθεση του FBI αναφέρεται το όνομά σας και λέει ότι εσείς μαζί με τον Φρουζή συμμετείχατε στα πρωταρχικά σχέδια δράσης και τον προϋπολογισμό της Novartis.

Φ.Δεστεμπασίδης: Από μένα ζητούνταν να δώσω ένα νούμερο για το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού της εταιρείας για τα ΜΜΕ. Τίποτε άλλο δεν ήξερα. Ούτε για ποια ΜΜΕ ούτε για ποια πρόσωπα. Ούτε για ΜΜΕ γνώριζα ούτε για ρόλο αξιωματούχων. Ό,τι είχε να κάνει με την Επιτροπή Ανταγωνισμού ή το επίσημο κράτος ανήκε στις αρμοδιότητες του Φρουζή. Εγώ δεν γνωρίζω τίποτε.

Β.Κεγκέρογλου: Γνωρίζετε τον κ.Μανιαδάκη; Έχει πει ότι σας συνάντησε σε προθάλαμο δικαστηρίου.

Φ.Δεστεμπασίδης: Ο κ. Μανιαδάκης ήταν προστατευόμενος μάρτυρας και κατέθεσε εναντίον πολιτικών προσώπων. Σήμερα είναι κατηγορούμενος και στην ίδια υπερασπιστική γραμμή με εκείνους που κατηγόρησε. Ουδέποτε τον συνάντησα τον συνάντησα ούτε στη ΓΑΔΑ ούτε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Β.Κεγκέρογλου: Ξαναρωτώ, το γεγονός οτι η κ.Τουλουπάκη δεν σας κάλεσε ποτέ δεν σας κάνει καμία εντύπωση;

Φ.Δεστεμπασίδης: Όχι καμία. Δεν έχει καλέσει τόσους και τόσους. Εμένα θα καλούσε;

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ πάντως σχολίαζαν πως ο μάρτυς στην κατάθεσή του διαψεύδει τα όσα έχει υποστηρίξει ο Κωνσταντίνος Φρουζής για τους ισολογισμούς της εταιρείας. Ο Φρουζής, σημείωναν, είχε καταθέσει ότι δεν υπέγραφε, ενώ ο μάρτυρας δήλωσε ότι εκείνος ήταν που έβαζε τις υπογραφές.

Β. Κεγκέρογλου: Τον δικηγόρο κ. Σαράκη τον γνωρίζετε;

Φ.Δεστεμπασίδης: Δεν απαντώ. Είναι άσχετο με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Β. Κεγκέρογλου: Εσείς πώς το γνωρίζετε ότι είναι άσχετο με την υπόθεση; Ξέρετε λεπτομέρειες της υπόθεσης;

Φ. Δεστεμπασίδης: Δεν απαντώ.

Β.Κεγκέρογλου: Προτείνατε στον Βουλκίδη να γίνεται και οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες;

Φ. Δεστεμπασίδης: Δεν απαντώ.

Β. Κεγκέρογλου: Προτείνατε στον Εμμανουήλ Βουλκίδη να συστήσετε από κοινού εταιρεία και του προτείνατε μάλιστα και συγκεκριμένο όνομα για Γενικό Διευθυντή;

Φ. Δεστεμπασίδης: Δεν απαντώ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ