Μοσκοβισί: Η διάσωση της Ελλάδας ήταν μια από τις μεγάλες νίκες της Κομισιόν


«Μια από τις μεγάλες νίκες» χαρακτήρισε ο Πιερ Μοσκοβισί την διάσωση της ελληνικής οικονομίας, κατά την τελευταία ακρόασή του από την Επιτροπή Οικονομικών της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, πριν από τη λήξη της πενταετούς θητείας του αυτό το σαββατοκύριακο.

«Στο πολιτικό επίπεδο, είναι μία από τις μεγάλες νίκες της Επιτροπής και της Γαλλίας», υποστήριξε ο Μοσκοβισί, λίγο πριν “αποχαιρετήσει” κι αυτός την θέση του επιτρόπου Οικονομικών της Κομισιόν.

«Σε όλα τα στάδια, μέσα σ’ ένα μερικές φορές εχθρικό περιβάλλον, η Ελλάδα μπορούσε να υπολογίζει στη στήριξη της Γαλλίας και της Κομισιόν», διαβεβαίωσε αναφερόμενος στην αντίθεση της Γερμανίας και άλλων χωρών του Βορά στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη μετά το 2010 που η χώρα επλήγη από την οικονομική κρίση.

«Αν ήταν ένας άλλος επίτροπος και όχι εγώ, αν ήταν μια άλλη Επιτροπή και όχι αυτή, η Ελλάδα θα είχε βγει από την ευρωζώνη. Θα είχε αποπεμφθεί απ’ αυτή», υποστήριξε ο Μοσκοβισί απαντώντας στους βουλευτές του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία (LFI) που κατηγορούσαν τις Βρυξέλλες ότι «γονάτισαν τους Έλληνες».

Ο επίτροπος δήλωσε πως είναι «υπερήφανος για τη διαδρομή της Ελλάδας μετά τις πιο δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης» και πως έχει «εμπιστοσύνη» στο μέλλον της.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ