Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή στον Ηλία Κασιδιάρη


Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για τη συκοφαντική δυσφήμιση του Ηλία Σταύρου.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο, μετά από μήνυση που έχει καταθέσει ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής και μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Σταύρου.

Η μήνυση αφορά σε αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής το 2014 μετά την κατάθεση του κ. Σταύρου στην ανακριτική διαδικασία με συκοφαντικό όπως καταγγέλει περιεχόμενο σε βάρος του.

Σήμερα ωστόσο από την πλευρά της υπεράσπισης των Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη υποστηρίκτηκε στο Δικαστήριο ότι η ιστοσελίδα ανήκε σε άλλο τρίτο πρόσωπο, ο οποίος εμφανιζόταν ως σχεδιαστής της ιστοσελίδας.

Η καταδίκη του πρώην βουλευτή αφορά σε αναφορά για περιστατικό στη Βουλή όπου ο Ηλίας Σταύρου φέρεται να είχε επιτεθεί στον κουρέα, κάτι που δεν αποδείχθηκε.

Για τους χαρακτηρισμούς ψυχικά ασθενής, μοιχός κ.ά που περιλαμβάνονταν σε αναρτήσεις στον ιστόποπο της Χρυσής Αυγής για τον Η.Σταύρου το Δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε εξύβριση και έπαυσε τη ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Αντίθετα, το Δικαστήριο αθώωσε τον Νίκο Μιχαλολιάκο καθώς το επίδικο διάστημα βρισκόταν προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού και δεν αποδείχθηκε πως γνώριζε τις αναρτήσεις.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είπε ότι θα πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε εξύβριση και πρέπει να παύσει η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Όσο για το περιστατικό με τον κουρέα της Βουλής, ο εισαγγελέας τόνισε πως ο εγκαλων λέει ότι αυτό δε συνέβη ποτέ, ενώ ο κατηγορούμενος λέει ότι το άκουσε κι έτσι αναρτήθηκε. «Το τι διαδραματίστηκε ακριβώς δεν ξέρουμε» επισήμανε.

Ο μηνυτής ο οποίος έχει δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση κατέθεσε σήμερα πως για να ανέβει οποιοδήποτε άρθρο στην ιστοσελίδα έπαιρνε την έγκριση του Ηλ. Κασιδιάρη ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε πλήρη γνώση και χάραζε τη γραμμή.

Από την πλευρά του ο Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε κάθε σχέση με την ιστοσελίδα, τη διαχείριση της και τις επίμαχες αναρτήσεις.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ