Ηλίας Κασιδιάρης: 4 μήνες με αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση


Σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του πρώην υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Σταύρου.

Η υπόθεση αφορά σε αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής το 2014 μετά την κατάθεση του κ. Σταύρου στο στάδιο της ανάκρισης με συκοφαντικό όπως καταγγέλλει περιεχόμενο σε βάρος του. Ωστόσο, σήμερα από την πλευρά της υπεράσπισης των Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη υποστηρίχθηκε στο δικαστήριο ότι η ιστοσελίδα ανήκε σε άλλο τρίτο πρόσωπο, ο οποίος εμφανιζόταν ως σχεδιαστής της ιστοσελίδας.

Η καταδίκη του πρώην βουλευτή αφορά σε αναφορά για περιστατικό στη Βουλή, όπου ο Ηλίας Σταύρου φέρεται να είχε επιτεθεί στον κουρέα, κάτι που δεν αποδείχθηκε.

Για τους χαρακτηρισμούς ψυχικά ασθενής, μοιχός κ.ά που περιλαμβάνονταν σε αναρτήσεις στον ιστόποπο της Χρυσής Αυγής για τον Η.Σταύρου το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε εξύβριση και έπαυσε την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Αντίθετα, το δικαστήριο αθώωσε τον Νίκο Μιχαλολιάκο καθώς το επίδικο διάστημα βρισκόταν προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού και δεν αποδείχθηκε πως γνώριζε τις αναρτήσεις.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ