Αυστραλία: Εθελοντής πυροσβέστης έβαζε φωτιές

Εθελοντής πυροσβέστης κατηγορείται ότι έβαλε σκοπίμως φωτιές στη Νέα Νότια Ουαλία και στην Αυστραλία 

Πιο συγκεκριμένα, ένας νεαρός εθελοντής πυροσβέστης από την Αυστραλία κατηγορείται από την αστυνομία ότι εσκεμμένα έβαλε επτά φωτιές προτού βοηθήσει τους συναδέλφους τους να τις κατασβέσουν.

Οι αρχές της Αυστραλίας πιστεύουν ότι αυτός ο 19χρονος πυροσβέστης έβαλε εσκεμμένα επτά φωτιές στις νότιες ακτές της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Ο άνδρας αυτός εθεάθη χθες Τρίτη το απόγευμα να κάθεται στο όχημά του κοντά στο σημείο όπου λίγο αργότερα ξέσπασε πυρκαγιά.

«Η αστυνομία θα δηλώσει στο δικαστήριο ότι το πρόσωπο αυτό έβαλε φωτιά και απομακρύνθηκε από την περιοχή προτού επιστρέψει για να τη σβήσει ως εθελοντής πυροσβέστης», επεσήμανε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Ο υπεύθυνος των πυροσβεστών της Νέας Νότιας Ουαλίας Σέιν Φιτζσίμονς δήλωσε ότι ο 19χρονος αποπέμφθηκε από το σώμα των εθελοντών πυροσβεστών.

«Τα μέλη μας είναι δικαίως οργισμένα διότι οι φερόμενες πράξεις ενός ανθρώπου ενδέχεται να αμαυρώσουν τη φήμη και το δύσκολο έργο τόσων ανθρώπων», κατήγγειλε ο Φιτζσίμονς, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του νεαρού «απόλυτη προδοσία».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ