Θεσσαλονίκη: Στην φάκα επιχειρηματίας που πουλούσε προϊόντα μαϊμού


Από το 2015 έως σήμερα μια ιδιοκτήτρια καταστήματος από την Θεσσαλονίκη πουλούσε προϊόντα – μαϊμού μέσω social media. Η γυναίκα παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθεί.

Η Θεσσαλονικιά επιχειρηματίας φέρεται να διακινούσε προϊόντα μαϊμού, γνωστών εταιρειών, όπως ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ και τα διαφυγόντα κέρδη για τις θιγόμενες επιχειρήσεις, σύμφωνα με πραγματογνωμοσύνες, υπολογίζεται πως ανέρχονται 460.000 ευρώ.

Η γυναίκα συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης που την παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία. Τα εις βάρος της καταλογιζόμενα αδικήματα, σύμφωνα με τη δικογραφία, συνδέονται με πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, αλλά και παραβάσεις των νομοθεσιών για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, τα σήματα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η δράση της ξεκίνησε τουλάχιστον από το Μάιο του 2015. Η συλληφθείσα κατηγορείται ότι είχε δημιουργήσει σελίδες σε social media μέσω των οποίων προωθούσε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. «Η πώληση των ειδών αυτών γινόταν σε κατάστημα που διατηρούσε, το οποίο ήταν διαμορφωμένο και ως εκθεσιακός χώρος» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι και στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.765 προϊόντα μαϊμού γνωστών εταιρειών, σήματα, ετικέτες και λογότυπα γνωστών εταιρειών, πιστοποιητικά αυθεντικότητας με τα σήματα διάφορων γνωστών εταιριών, πλήθος επαγγελματικών καρτών επιχειρήσεων και χειρόγραφων σημειώσεων, που συνδέονται με προϊόντα, μάρκες, ποσά, τηλέφωνα, κ.ά.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ