Σεισμός στην Αλβανία: «Γιατί δεν πήρε κι εμένα ο Θεός»; (vid)


Ο σεισμός στην Αλβανία συνεχίζει να «πληγώνει» την γειτονική χώρα. 31 νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι, εκατοντάδες τραυματίες. Παίζουν την ζωή τους κορώνα – γράμματα Αλβανοί και Έλληνες διασώστες για να βρουν τυχόν εγκλωβισμένους ανθρώπους στα συντρίμμια. Σοκάρουν οι τραγικές οικογενειακές ιστορίες. «Η γυναίκα μου πάντα έλεγε ότι θα πέθαινε για τα εγγόνια της, φαίνεται ότι τελικά το έκανε», λέει ο 73χρονος Φέχμι. «Γιατί δεν πήρε ο Θεός τη δική μου ψυχή;» αναφέρει με το σώμα του να τραντάζεται από τους λυγμούς. Δείτε σοκαριστικά βίντεο και φωτογραφίες.

Παντού πόνος και θρήνος. Αυτά έχει αφήσει πίσω του ο μεγάλος σεισμός στην Αλβανία, μεγέθους 6,4 Ρίχτερ… Ποτάμι τα δάκρυα από τους συγγενείς των θυμάτων, ενώ κάποιοι άλλοι δεν θέλουν να σβήσει η ελπίδα στα χαλάσματα ψάχνοντας απεγνωσμένα ένα σημάδι ζωής από τους δικούς τους ανθρώπους που ακόμη αγνοούνται.

Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 31. Και λέμε τουλάχιστον διότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι, άγνωστο πόσοι ακριβώς. Οι Αλβανοί διασώστες, μαζί με τους Έλληνες της ΕΜΑΚ που έφτασαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Click4more: “Ελπίδες δεν έχουμε” – Έχασε την μητέρα του, βρήκε την σύζυγό του, ψάχνει το 7χρονο παιδί του! video

Ρισκάρουν την ζωή τους για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Καμία υπερβολή δεν υπάρχει σε αυτή τη φράση. Ο σεισμός στην Αλβανία ήταν ισχυρότατος, οι μετασεισμοί συνεχίζονται, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης, 27.11.2019, ένας ακόμη ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ “χτύπησε” κοντά στο σημείο που καταγράφηκε το επίκεντρο της φονικής δόνησης…Σεισμός στην Αλβανία – Τα κτίρια είναι ετοιμόρροπα και ο κίνδυνος μεγάλος, ωστόσο οι διασώστες είναι εκεί μέρα – νύχτα

Δείτε την στιγμή που ενώ η απεσταλμένη του σταθμού βρισκόταν στον “αέρα”, οι διασώστες στο βάθος του πλάνου φαίνονται να τρέχουν και να εγκαταλείπουν το σημείο, με τις στιγμές να είναι δραματικές!Σεισμός στην Αλβανία – Σοκαριστικές μαρτυρίες

Ο Φέχμι Βάτα, 73 ετών, είχε πιάσει δουλειά σαν νυχτοφύλακας για να βγάλει λίγα παραπάνω χρήματα. Όταν χτύπησε ο ισχυρότερος σεισμός που έχει σημειωθεί στην Αλβανία εδώ και δεκαετίες, τα ξημερώματα της Τρίτης, δεν ήταν στο σπίτι του, στο κρεβάτι του. Γύρισε πίσω για να δει ότι η γυναίκα του, δύο εγγόνια και μια από τις νύφες του είχαν παγιδευτεί στα συντρίμμια του διαμερίσματός τους, όταν κατέρρευσε η πενταόροφη πολυκατοικία όπου διέμεναν, στη Θουμάνα.

Click4more: Μάχη με το χρόνο για επιζώντες στα χαλάσματα από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία

Ο 10χρονος εγγονός του Φέχμι ανασύρθηκε ζωντανός από τα χαλάσματα, όμως η γυναίκα του δεν στάθηκε τυχερή. Σκοτώθηκε, κρατώντας στην αγκαλιά της τον άλλο εγγονό της, προσπαθώντας να τον προστατεύσει. Η νύφη του επέζησε, αλλά είναι βαριά τραυματισμένη και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

“Η γυναίκα μου πάντα έλεγε ότι θα πέθαινε για τα εγγόνια της, φαίνεται ότι τελικά το έκανε“, είπε ο απαρηγόρητος Βάτα, καθισμένος σε έναν τσιμεντόλιθο, μπροστά στην κόκκινη ταινία που κρατά τους κατοίκους και τα μέσα ενημέρωσης μακριά από τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο σεισμός στην Αλβανία. σεισμός στην Αλβανίασεισμός στην Αλβανία σεισμός στην Αλβανίασεισμός στην Αλβανία«Στεναχωριέμαι που δεν μπορώ κάνω κάτι, μόνο να προσεύχομαι»

Σε απόσταση μερικών μέτρων, Αλβανοί και Έλληνες διασώστες ψάχνουν αγωνιωδώς για επιζώντες. Ο άλλος εγγονός του Φέχμι, ηλικίας 7 ετών, παραμένει θαμμένος στα συντρίμμια – ίσως να βρίσκεται κάπου κάτω από τη σκάλα, όπου συνήθιζε να κρύβεται, σύμφωνα με τον παππού. “Στεναχωριέμαι γιατί δεν μπορώ να κάνω τίποτα για το εγγόνι μου, μόνο να προσεύχομαι”, είπε, με το σώμα του να τραντάζεται από τους λυγμούς.“Γιατί δεν πήρε ο Θεός τη δική μου ψυχή;”

Ο 73χρονος είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με τη γυναίκα του όταν σημειώθηκε ένας μικρός σεισμός νωρίς το πρωί της Τρίτης. Ακολούθησε ο σεισμός των 6,4 βαθμών και το κτίριο κατέρρευσε.

Click4ore: Ω Θεε μου!» – Καρέ καρέ ακόμη μια διάσωση από την ΕΜΑΚ στην Aλβανία – 30 οι νεκροί, 700 οι τραυματίες από τον σεισμό

Η οικογένεια Βάτα είναι φτωχή, όπως και πολλοί άλλοι κάτοικοι στη Θουμάνα, που βγάζουν τα προς το ζην δουλεύοντας στα χωράφια ή από τα εμβάσματα που στέλνουν οι συγγενείς τους, οικονομικοί μετανάστες σε ευρωπαϊκές χώρες.

Πριν σημειωθεί ο σεισμός στην Αλβανία, ο γιος του Βάτα, ο πατέρας των δύο αγοριών είχε φύγει για να εργαστεί για τρεις μήνες στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω τα παιδιά και τη σύζυγό του με τους παππούδες. Ο άλλος του γιος έχει νοητική υστέρηση και γλίτωσε επειδή μαζί με την αδελφή του ήταν σε άλλη πόλη που δεν χτυπήθηκε από τον σεισμό. σεισμός στην Αλβανίασεισμός στην Αλβανία

“Η γυναίκα μου ήταν η κολόνα του σπιτιού. Δούλευε όλη την ημέρα στα χωράφια… Μπορεί να στάθηκα τυχερός και να έζησα επειδή δούλευα νυχτοφύλακας αλλά τι μου χρειάζεται η ζωή μετά απ’ όσα μου συνέβησαν;” είπε με δάκρυα στα μάτια ο παππούς λίγο αφότου ο σεισμός στην Αλβανία είχε προκαλέσει τόσο πόνο…

Φωτογραφίες: Reuters.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ