Πέτσας: Σε ευάλωτους και όσους υπερφορολογήθηκαν το υπερπλεόνασμα

Για το που θα κατανεμηθεί το υπερπλεόνασμα του 2019 μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3». 

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας ένα μέρος του υπερπλεονάσματος αναμένεται να δοθεί σε εκείνους που υπερφορολογήθηκαν, ενώ τμήμα του θα διατεθεί προς τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Όπως είπε οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν τις προσεχείς μέρες, και πως η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα συμπεριληφθεί κατά πάσα πιθανότητα εντός του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ειδικά για το το πλεόνασμα το 2020 ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι θα είναι στο 3,5% και πως στόχος είναι να μην υπάρχουν υπερπλεονάσματα που προέρχονται από την υπερφορολόγηση.

Αναφορικά με τις νέες εισφορές για τους μη μισθωτούς, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ανήκουν στις ενδιάμεσες κατηγορίες, να πληρώνουν λιγότερο κάτι που θα αποτελέσει κίνητρο για να δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα. Κατέληξε μάλιστα λέγοντας πως με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν και τα έσοδα των ασφαλιστικών Ταμείων.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ