Παναθηναϊκός – Μπασκόνια: Να μπει με νίκη στη… δεύτερη εποχή Πιτίνο.


Να συνεχίσει το νικηφόρο του σερί στην Euroleague θέλει ο Παναθηναϊκός. Στο πρώτο ματς του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του -με την επιστροφή του στην ομάδα- το “τριφύλλι” υποδέχεται την Μπασκόνια για την 11η αγωνιστική της Euroleague (21:00, NewsIt.gr, Novasports2HD) και θέλει να “πατήσει” πιο… δυνατά για τον στόχο της οκτάδας.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Μπασκόνια, στο νέο ντεμπούτο του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του και καλείται να υπερασπιστεί την έδρα του, απέναντι στους πάντα επικίνδυνους Βάσκους, πριν το μεγάλο ντέρμπι της επόμενης Παρασκευής με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Το “τριφύλλι” έχει αυτή τη στιγμή ρεκόρ 6-4 και θα προσπαθήσει να κάνει την πέμπτη του νίκη στα έξι τελευταία ματς της Euroleague (7ος). Όσον αφορά την Μπασκόνια, βρίσκεται μια… ανάσα από την πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα (9η) με ρεκόρ 5-5.

Οι δύο ομάδες προέρχονται από δύο διαδοχικές νίκες στη… διαβολοβδομάδα που είχε προηγηθεί. Οι Βάσκοι θα αγωνιστούν στο ΟΑΚΑ έχοντας την ψυχολογία στα… ύψη, μετά από την επιτυχία επί της πρωταθλήτριας Ευρωπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Σε πολύ καλά επίπεδα είναι και το κλίμα στους “πράσινους” μετά και την έλευση του Ρικ Πιτίνο. Ο 67χρονος Hall of Famer δεν έχει αγωνιστικούς “πονοκεφάλους”, σε αντίθεση με τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς, που δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Πάτο Γκαρίνο (υπέστη ρήξη χιαστού) και τον Τζέισον Γκρέιντζερ.

Αυτή θα είναι η 28η αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός μετράει 15 νίκες στις προηγούμενες 27 συναντήσεις του με τους Βάσκους. Στο ΟΑΚΑ οι “πράσινοι” έχουν εννέα νίκες, έναντι τριών της Μπασκόνια.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), ο Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και ο Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Euroleague

Πέμπτη 28/11

Φενέρμπαχτσε-Χίμκι 19:45

Ερυθρός Αστέρας-Βαλένθια 20:00

Άλμπα Βερολίνου-Ζαλγκίρις Κάουνας 21:00

Παναθηναϊκός-Μπασκόνια 21:00

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Βιλερμπάν 21:05

Παρασκευή 29/11

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Ρεάλ Μαδρίτης 19:00

Αναντολού Εφές-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο 21:30

Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 22:00


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ