Μεσσηνία: Έβγαλαν πάνω από 20.000 ευρώ μέσα σε ένα δεκαήμερο – Η συμμορία των «4» και η πρώτη σύλληψη.

Εξιχνιάστηκαν 21 κλοπές και απόπειρες, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, Μεσσήνης, Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται 4 Έλληνες, ηλικίας από 17 έως 27 ετών. Ο ένας από αυτούς, ηλικίας 27 ετών, συνελήφθη σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα…

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ τρεις εξ’ αυτών κατηγορούνται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 12.11.2019 έως και την 23.11.2019, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, Μεσσήνης, Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά: 13 κλοπές – διαρρήξεις και τρεις απόπειρες κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, τρεις κλοπές-διαρρήξεις και μία απόπειρα κλοπής – διάρρηξης οχημάτων, καθώς και μία αρπαγή τσάντας.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά, χρήματα κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -20.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ