Thanksgiving: Δείτε την παρέλαση των Macy’s για την Ημέρα των Ευχαριστιών


Η Macy’s Thanksgiving Day Parade είναι η ετήσια παρέλαση που διοργανώνεται από το γνωστό πολυκατάστημα Macy’s στη Νέα Υόρκη για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Η παράδοση αυτή ξεκίνησε το 1924, καθιέρωσε την παρέλαση του Macy’s τη δεύτερη παλιότερη παρέλαση την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με την παρέλαση στο Ντιτρόιτ και πίσω από την 6abc Dunkin’ Donuts Thanksgiving Day Parade στη Φιλαδέλφεια.

Η τρίωρη εκδήλωση του Macy’s γίνεται στη Νέα Υόρκη. Ξεκινάει στις 09:00 π.μ. την Ημέρα των Ευχαριστιών από την 145th Street στο Harlem και μεταδίδεται σε εθνικό επίπεδο από το NBC από το 1952. Κατά παράδοση στο τέλος της παρέλασης, μετά από μία διαδρομή 9,7 χλμ, στην Union Square, καλωσορίζεται ο Άγιος Βασίλης στη Νέα Υόρκη ενόψει των Χριστουγέννων.

Κύρια χαρακτηριστικά της παρέλασης είναι τα άρματα και οι τεράστιες φουσκωτές κατασκευές που κάθε χρόνο με διαφορετικές φιγούρες εντυπωσιάζουν τους παρευρισκόμενους.Δείτε ζωντανά την παρέλαση

Από το 2013, τα μπαλόνια στην παρέλαση του Macy’s χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη (και παλαιότερη) είναι τα μπαλόνια που αποτελούνται από μικρότερα μπαλόνια. Τα μπαλόνια αυτά υπάρχουν σε πάρα πολλά μεγέθη και κρατούνται από ένα έως τριάντα άτομα (τα μικρότερα μπαλόνια είναι σε σχήμα ανθρώπινων κεφαλιών ώστε να ταιριάζουν στα πραγματικά κεφάλια των χειριστών. Η δεύτερη και πιο ευρέως γνωστή κατηγορία είναι τα τεράστια μπαλόνια, που κατά κύριο λόγο απεικονίζουν χαρακτήρες της ποπ-κουλτούρας. Κάθε ένα από αυτά τα κρατούν ακριβώς 90 άτομα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ