Γκρένφελ: Τσέπωσε χιλιάδες λίρες παριστάνοντας το θύμα της φωτιάς στον ουρανοξύστη (vid)

Σε φυλάκιση 5,5 ετών καταδικάστηκε ένας 51χρονος που εμφανιζόταν ως θύμα της πυρκαγιάς στον πύργο Γκρένφελ.

Ο απατεώνας έλαβε ποινή κάθειρξης 5,5 ετών επειδή σφετερίστηκε περίπου 96.000 λίρες παρουσιαζόμενος ως διασωθείς της φωτιάς στον ουρανοξύστη Γκρένφελ του Λονδίνου.

Μέχρι σήμερα, άλλοι 16 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί για παρόμοιες απάτες. Τα βρετανικά δικαστήρια έχουν επιβάλει συνολικές ποινές 64 ετών και 10 μηνών για κατάχρηση ποσού που ξεπερνά τις 780.000 λίρες. Πολλές έρευνες είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αστυνομικές αρχές του Λονδίνου αναφέρεται ότι στον 51χρονο επιβλήθηκαν δύο ποινές φυλάκισης, 5,5 και 4 ετών, όμως το δικαστήριο αποφάσισε τη συγχώνευσή τους. Γκρένφελ: Το “παραμύθι” του δήθεν θύματος

Ο 51χρονος ισχυριζόταν ότι ήταν άστεγος και για τον λόγο αυτόν κοιμόταν στον πύργο επί δύο χρόνια πριν από την πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 72 ανθρώπους, τον Ιούνιο του 2017.

Είχε πει ότι τη νύχτα της τραγωδίας κοιμόταν στον 5ο όροφο και ότι βοήθησε τους ενοίκους να διαφύγουν από την πύρινη κόλαση, πηδώντας πάνω από τα πτώματα των θυμάτων.

Στη συνέχεια έπεισε τους γιατρούς ότι πάσχει από μετατραυματικό στρες επειδή βλέπει συνεχώς τον ίδιο εφιάλτη, ένα παιδί να τον κοιτάζει από το παράθυρο, και αισθάνεται ενοχές επειδή εκείνος γλίτωσε.

Μετά από όλα αυτά, οι αρχές του βρήκαν μόνιμη στέγη, πέρσι τον Μάρτιο, αφού έμεινε επί οκτώ μήνες σε ένα ξενοδοχείο και έλαβε οικονομική βοήθεια.

Από την έρευνα που ακολούθησε όμως διαπιστώθηκε ότι στην πραγματικότητα ζούσε στο βόρειο Λονδίνο και όχι στον πύργο Γκρένφελ, ενώ δεν εμφανιζόταν σε κανένα βίντεο από τις κάμερες παρακολούθησης, όχι μόνο τη συγκεκριμένη νύχτα αλλά και καμία άλλη στιγμή τις προηγούμενες 15 ημέρες.

Η υπεύθυνη των ερευνών, Λάιζα Κουκ, χαρακτήρισε “επονείδιστη” τη συμπεριφορά του 51χρονου, ο οποίος “δεν αναλογίστηκε καθόλου το δράμα εκείνων που έχασαν τις οικογένειές τους”, αλλά τώρα “θα έχει όλον τον χρόνο που χρειάζεται στη φυλακή για να σκεφθεί αυτά που έκανε…”.

 

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ