Ουρουγουάη: Νέος πρόεδρος της χώρας ο συντηρητικός Λουίς Λακάγιε Που


Ο συντηρητικός Λουίς Λακάγιε Που εκλέγεται νέος Πρόεδρος της Ουρουγουάης. Παραδέχεται την ήττα της η Αριστερά.

Ο Που κατήλθε ως υποψήφιος του συντηρητικού αντιπολιτευόμενου Εθνικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή (24.11.2019) στην Ουρουγουάη, μετά την ολοκλήρωση της επανακαταμέτρησης των ψήφων.

Το Εθνικό Κόμμα ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι ο υποψήφιός του, Λουίς Λακάγιε Που, κέρδισε τον δεύτερο γύρο των εκλογών αυτών.

Λίγα λεπτά αργότερα, επίσης μέσω του Twitter, ο Ντάνιελ Μαρτίνες του αριστερού κυβερνώντος Ευρέος Μετώπου, παραδέχτηκε την ήττα του.

“Χαιρετίζουμε τον εκλεγμένο πρόεδρο Λουίς Λακάγιε Που, με τον οποίο θα συναντηθώ αύριο (σ.σ. 29.11.2019)” έγραψε ο Μαρτίνες.Ουρουγουάη: Αλλαγή σελίδας

Το βράδυ της Κυριακής η εκλογική επιτροπή είχε ανακοινώσει ότι το αποτέλεσμα ήταν τόσο αμφίρροπο που θα έπρεπε να προχωρήσει σε επανακαταμέτρηση των ψήφων προκειμένου να ανακηρύξει τον νικητή.

Το Ευρύ Μέτωπο κυβερνά τη χώρα εδώ και 15 χρόνια, διασφαλίζοντας σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα βρέθηκε υπό πίεση, καθώς η οικονομία επιβράδυνε, αφενός λόγω των ανησυχιών για το παγκόσμιο εμπόριο και αφετέρου εξαιτίας της κακής σοδειάς που έπληξε τον αγροτικό τομέα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ