Αυστρία: Μέχρι και την πισίνα… περνούσε στα «έξοδα» ο Στράχε.

Ακόμη και τις δαπάνες συντήρησης της πισίνας του δικαιολογούσε ως έξοδα παράστασης ο Στράχε και στην Αυστρία έχει ξεσπάσει σάλος!

Σάλο στην Αυστρία προκαλούν οι νέες, σημερινές αποκαλύψεις, ότι ο πρώην αντικαγκελάριος της χώρας και πρώην αρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε δικαιολογούσε ως “έξοδα παράστασης” ακόμη και τις δαπάνες συντήρησης της πισίνας της έπαυλής του σε προάστιο της Βιέννης ή και τις πληρωμές ιδιαιτέρων μαθημάτων.Της… σπατάλης στην Αυστρία

Και αυτό, πέραν από τις ήδη γνωστές σπατάλες χρημάτων του κόμματος για προσωπικές αγορές του ίδιου και της συζύγου του, και βέβαια πέραν από την φερόμενη άμεση εμπλοκή του στο πρωτοφανές σκάνδαλο διαφθοράς και πολιτικής συναλλαγής, γνωστό ως “Υπόθεση Ίμπιζα“, για το οποίο διενεργείται από την Γενική Εισαγγελία έρευνα σε βάρος του για απιστία.

Οι αποκαλύψεις για το διαβόητο βίντεο της “Υπόθεσης Ίμπιζα” είχαν οδηγήσει τον περασμένο Μάιο στην παραίτηση του Στράχε από όλα τα αξιώματα που κατείχε, στη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του πρώην καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και στην διεξαγωγή των πρόσφατων, πρόωρων εκλογών της 29ης Σεπτεμβρίου.

Click4more: Δεν έχουν τέλος τα σκάνδαλα των Στράχε – Νέα έρευνα με την υποψία της απιστίας

Οι νέες αποκαλύψεις, όπως προκύπτουν από τις καταθέσεις πρώην συνεργατών του, τις οποίες ο ίδιος προσπαθεί να διαψεύσει, έρχονται τη στιγμή που το Κόμμα των Ελευθέρων στην Αυστρία καθυστερεί την απαιτούμενη από πολλές πλευρές οριστική διαγραφή του Στράχε από μέλος του κόμματος, φοβούμενο προφανώς την πιθανή ίδρυση από τον ίδιο ενός νέου, δικού του κόμματος, στο οποίο θα τον ακολουθούσε μεγάλος αριθμός φανατικών ακόμη, οπαδών του και ψηφοφόρων των Ελευθέρων.

Μετά την “Υπόθεση Ίμπιζα”, αλλά πολύ περισσότερο εξαιτίας των άλλων αποκαλύψεων σε βάρος του Στράχε – όπως, είσπραξη από μέρους του, ποσού 10.000 ευρώ μηνιαίως για προσωπικά έξοδα, 2.500 ευρώ μηνιαίο επίδομα κατοικίας για την έπαυλή του – το Κόμμα των Ελευθέρων έχει υποστεί μεγάλες απώλειες και στις τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις από τον περασμένο Μάιο μέχρι σήμερα.

Κάποιες από αυτές τις ήττες των Ελευθέρων ήταν από τις μεγαλύτερες μεταπολεμικά, είτε επρόκειτο για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, είτε τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου στην Αυστρία, είτε επίσης τις περιφερειακές εκλογές στα ομόσπονδα κρατίδια του Φόραλμπεργκ και της Στυρίας.Θυμηθείτε το βίντεο που τον… έκαψεΧαμός στην Αυστρία!

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ολοένα και δυναμώνουν οι φωνές στο εσωτερικό των Ελευθέρων στην Αυστρία για οριστική διαγραφή από μέλος του, του Στράχε, έπειτα από τις απαιτήσεις που είχε προβάλει νωρίτερα ο ίδιος για άρση της διαθεσιμότητας που του έχει επιβληθεί στο κόμμα και για επιστροφή του στο κόμμα με την ανάληψη από μέρους του της οργάνωσης Βιέννης και του χρίσματος του επικεφαλής υποψήφιου στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στη Βιέννη το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ο διάδοχός του στην αρχηγία του κόμματος Νόρμπερτ Χόφερ αποσαφήνισε πως “μία επιστροφή του Στράχε στο Κόμμα των Ελευθέρων δεν θα είναι δυνατή”, προσθέτοντας πως αρμόδια για τη διαγραφή του ως κομματικού μέλους είναι η οργάνωση Βιέννης, η οποία, όπως ο ίδιος ο Χόφερ πιστεύει, “δεν θα αργήσει να προχωρήσει στη διαγραφή”.

Σαφέστατα κατά μίας επιστροφής του Στράχε και υπέρ της οριστικής διαγραφής του από το κόμμα τάχθηκε ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ελευθέρων Χέρμπερτ Κικλ τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “το Κόμμα των Ελευθέρων πρέπει να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο Στράχε”, ενώ επέκρινε ταυτόχρονα ως “ανέκδοτο” την απαίτηση του Στράχε να αναλάβει την ηγεσία της οργάνωσης στη Βιέννη.Δεν τον θέλουν!

Ο Χέρμπερτ Κικλ, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Εσωτερικών στην συγκυβέρνηση των Ελευθέρων με το Λαϊκό Κόμμα στην Αυστρία και θεωρείται εκπρόσωπος των “σκληροπυρηνικών” του κόμματος, επισήμανε στις δηλώσεις του πως ο Στράχε (σ.σ. πέραν των κατηγοριών για ανάμιξή του στην “Υπόθεση Ίμπιζα”) εμπλέκεται και σε μία υπόθεση “όπου κατηγορείται ότι με πιθανόν πλαστογραφημένες αποδείξεις ζημίωσε το κόμμα για να χρηματοδοτήσει προσωπικές του δαπάνες”.

Ο ίδιος ο Κικλ δεν “βλέπει” να υπάρχουν ενδείξεις για μία διάσπαση του Κόμματος των Ελευθέρων, μετά τις εικασίες που διατυπώνονται από διάφορες πλευρές, πως ο Στράχε έπειτα μία πιθανολογούμενη διαγραφή του, θα προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου, δικού του κόμματος.

Αποσπώντας σίγουρα έναν μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων και οπαδών από τους Ελεύθερους, ο Στράχε θα επεδίωκε να διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου και τοπικού κυβερνήτη στις επόμενες εκλογές στον δήμο και στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βιέννης.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ