Βόλος: Εκπαιδευτικός υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι δεν ασκεί εμπορική δραστηριότητα αλλά τα στοιχεία τον διέψευσαν.


Σε εξέλιξη είναι η πειθαρχική διαδικασία από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τον εκπαιδευτικό, που φέρεται να ασκεί εμπορική δραστηριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα αφορά σε αναπληρωτή καθηγητή και όχι μόνιμο, που προσλαμβάνεται κάθε νέα εκπαιδευτική χρονιά και στο τέλος κάθε έτους απολύεται…

Οι αναπληρωτές καθηγητές δεν είναι μόνιμοι στην εκπαίδευση και γι’ αυτό από την εκπαιδευτική κοινότητα θεωρείται λογικό να αναπτύσσουν δραστηριότητες χαμηλού εισοδήματος, όπως ευκαιριακές δουλειές ή εργασίες που σχετίζονται με αγροτικές καλλιέργειες ή με αξιοποίηση οικογενειακής περιουσίας για να καλύπτουν τις ανάγκες βιοπορισμού τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναπληρωτές καθηγητές, όπως και οι μόνιμοι καθηγητές, υπογράφουν στην αρχή κάθε έτους δήλωση ότι δεν ασκούν εμπορική δραστηριότητα. Στην προκείμενη περίπτωση είτε από εγνωσμένη πλάνη, είτε επειδή θεωρήθηκε ότι οι εργασίες δεν αποτελούν εμπορική δραστηριότητα ο αναπληρωτής υπέγραψε τη δήλωση.

Ωστόσο, ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας αναφέρει ρητά ότι απαγορεύεται η άσκηση κάθε εμπορικής δραστηριότητας από τους δημόσιους υπάλληλους.

Η πειθαρχική διαδικασία βρίσκεται υπό πλήρη εξέλιξη και για δεύτερη εκπαιδευτικό, για την οποία ασκήθηκε επίσης προκαταρκτική εξέταση με διερευνώμενο αδίκημα την ψευδή δήλωση μη άσκησης εμπορικής δραστηριότητας.

Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, που ρωτήθηκε για το θέμα, ενημέρωσε ότι όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, θα παραδώσει τα πορίσματα στην Εισαγγελία Βόλου, την οποία έχει ενημερώσει για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ