Euroleague:»Σαρωτική» ΤΣΣΚΑ, «εξωπραγματικός» Λάρκιν, τρίποντη «καταιγίδα» η Ρεάλ. video


Επίδειξη δύναμης έκανε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που «διέλυσε» την Μπαρτσελόνα στην Καταλονία με 67-96 για την 11η αγωνιστική της Euroleague ενώ ο Σέιν Λάρκιν σε μία άνευ προηγουμένη παράσταση πέτυχε 49 πόντους και οδήγησε την Εφές Αναντολού σε ακόμα μία νίκη με την οποία απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής. Η Ρεάλ Μαδρίτης με την περιφέρειά να σπέρνει τον… τρόμο επικράτησε εύκολα εκτός έδρας της Ζενίτ για την 6η διαδοχική της νίκη στη διοργάνωση.

Ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε η πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που “κατασπάραξε” την Μπαρτσελόνα (67-96) στο “Παλαού Μπλαουγκράνα” και άφησε πίσω της τις 2 σερί ήττες που είχε υποστεί στη “διαβολοβδόμαδα” της Euroleague. Η ομάδα του Ιτούδη κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του ματς και στις δύο πλευρές του παρκέ, παίρνοντας μία μεγάλη νίκη και “γκρεμίζοντας” παράλληλα τους Καταλανούς από την κορυφή της βαθμολογίας στη Euroleague.

Έξι παίκτες των Ρώσων είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με κορυφαίους τους Τζέιμς (14 πόντοι, 6 ασίστ) και Χάινς (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ). Για τους ηττημένους ο Μίροτιτς με 19 πόντους και ο Ντέιβις με άλλους 19 και 5 κλεψίματα διασώθηκαν από το αποψινό “ναυάγιο”.

Με τον Σέιν Λάρκιν να “πιάνει” εξωπραγματική απόδοση πετυχαίνοντας 49 πόντους και καταρρίπτοντας ιστορικά ρεκόρ, η Αναντολού Εφές πέτυχε την 5η σερί νίκη της στη Euroleague. Η περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης συνέτριψε με 104-75 την Μπάγερν Μονάχου στο «Sinan Erdem Dome» και ανέβασε έτσι το ρεκόρ της σε 9-2 ενώ υποχρέωσε τους Βαυαρούς στη δεύτερη σερί ήττα τους μετά από εκείνη με τον Παναθηναϊκό και έβδομη τη φετινή σεζόν.

Κορυφαίοι για τους νικητές πλην του Λάρικιν, που ήταν εκτός συναγωνισμού, ήταν οι Σανλί με 17 πόντους, Πλάις με 10 πόντους και Σίνγκλετον επίσης με 10 πόντους. Από την άλλη, για τη Μπάγερν διασώθηκαν οι Λούτσιτς με 20 πόντους και Μπάρτελ με 11 πόντους αντίστοιχα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, με την περιφέρειά της να “σκοτώνε騔 αφού είχε 15/33 τρίποντα, επικράτησε 86-71 της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, με αποτέλεσμα να φτάσει στην έκτη σερί της νίκη στη διοργάνωση και να ανεβάσει το ρεκόρ της σε 8-3.

Πρώτος σκόρερ για τους Μαδριλένους ο Καμπάτσο με 19 πόντους, με τον Ντεκ πετυχαίνει άλλους 15π και τους Κοζέρ και Ρούντι να έχοουν από 11π. ο καθένας ενώ ο Ταβάρες είχε 6 πόντους και 12 ριμπάουντ. Από τη Ζενίτ, που παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 2-9, ξεχώρισε ο Αγιόν που πέτυχε “double double” με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ