Πύργος: Στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση 18χρονη λεχώνα

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονταν μέχρι χθες το βράδυ στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου  η 18χρονη, λεχώνα πλέον, από χωριό του δήμου Ήλιδας, η οποία σύμφωνα με την εξέταση στην οποία υποβλήθηκε παρουσίασε συμπτώματα προεκλαμψίας, όταν εξετάστηκε από γυναικολόγο στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας την περασμένη Τρίτη, με την ίδια και τους οικείους της να μην μεταβαίνουν τελικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπως τους συνεστήθη, αλλά να επιστρέφουν στο σπίτι τους.

Λίγες ώρες αργότερα, η μέχρι τότε έγκυος στην 36η εβδομάδα κύησης, μεταφέρονταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από τους οικείους της στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και από εκεί στο Νοσοκομείο Πύργου, όπου και νοσηλεύεται.

Το ευτύχημα είναι ότι οι γιατροί του Νοσοκομείου Πύργου κατάφεραν να «φέρουν» στη ζωή με καισαρική τομή το αγοράκι που κυοφορούσε, το οποίο είναι υγιέστατο και νοσηλεύεται στην μαιευτική κλινική του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η 18χρονη και το συγγενικό της περιβάλλον είχαν ενημερωθεί πριν από 10 ημέρες περίπου από γυναικολόγο του νοσοκομείου Πύργου, που κάθε Δευτέρα και Τρίτη αναλαμβάνει υπηρεσία στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, ότι είχε κάποια ανησυχητικά συμπτώματα.

Σύμφωνα με την γνωμάτευση της γυναικολόγου και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, της συνεστήθη άμεσα να πάει στο νοσοκομείο του Πύργου ή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας της.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συνέβη με την ίδια και τους συγγενείς της να απαντούν ότι θα πάνε στο σπίτι τους και ίσως την επόμενη μέρα να απευθύνονταν στο νοσοκομείο, με την 18χρονη να φεύγει περπατώντας από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, για να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο με το οποίο είχε έρθει.

Κάποιες πληροφορίες μιλούν ότι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να μεταβούν στην Πάτρα, όμως λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Τετάρτης, μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τους οικείους της και πάλι στο νοσοκομείο Αμαλιάδας σε κακή κατάσταση και από εκεί άμεσα στο νοσοκομείο του Πύργου.

Μέχρι χθες αργά το βράδυ νοσηλεύονταν σε σταθερή, αλλά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με τις επόμενες ώρες να θεωρούνται πολύ κρίσιμες για την νεαρή γυναίκα, που κατάφερε να «φέρει» στη ζωή ένα υγιέστατο αγοράκι, αλλά η ίδια να μάχεται για τη ζωή της…

Πηγή: patrisnews.com


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ