Ρόδος: Τον «τύλιξε» στο Facebook και τον έβαλε να πληρώνει για τα απίστευτα παραμύθια της


Η γνωριμία τους στο facebook δεν κύλησε όπως φανταζόταν. Τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν περίεργη τροπή

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες (29-11-2019) το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε μια 45χρονη Βουλγάρα, που κρίθηκε, ερήμην ένοχη, απάτης κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Πιο συγκεκριμένα το πρωί της 3.2.2014 η κατηγορούμενη κάλεσε μέσω τηλεφώνου από τη Βουλγαρία έναν Έλληνα, κάτοικο της Ρόδου, στον οποίο είχε υποσχεθεί ότι θα ερχόταν στη Ρόδο για να τον συναντήσει σε συνέχεια της διαδικτυακής τους γνωριμίας μέσω του facebook και του παρέστησε ψευδώς ότι βρισκόταν ήδη στο αεροδρόμιο της Σόφιας με σκοπό να έρθει στη Ρόδο μέσω Αθηνών.

Όπως του είπε, εξαιτίας κάποιων οφειλών που είχε, οι Βουλγαρικές Αρχές δεν της επέτρεπαν να αναχωρήσει από τη βουλγαρική επικράτεια αν δεν πλήρωνε προηγουμένως τα χρέη αυτά. Στη συνέχεια κι αφού o Ροδίτης πείστηκε από τα λεγόμενά της και της απέστειλε υπό μορφή εμβάσματος το ποσό των 860 € για να τη διευκολύνει, εκείνη του τηλεφώνησε εκ νέου και του παρέστησε ότι δήθεν υπήρχαν κι άλλα χρέη.

Πείστηκε εκ νέου ο Ροδίτης και της απέστειλε με 4 διαδοχικά εμβάσματα μέχρι και το απόγευμα της 5.2.2014 τα ποσά των 1.225€, 1.400€, 2.100€ και 2.100€ αντίστοιχα, πράξεις στις οποίες δεν θα είχε προβεί αν γνώριζε την αλήθεια, ότι δηλαδή ουδεν χρέος υπήρχε ικανό να εμποδίσει την έξοδο της κατηγορουμένης από τη Βουλγαρία.

Αποτέλεσμα της ανωτέρω απατηλής συμπεριφοράς της κατηγορουμένης ήταν να υποστεί ο εγκαλών συνολική περιουσιακή ζημία ποσού 7.685€ με ισόποσο παράνομο περιουσιακό όφελος της κατηγορουμένης, η οποία καρπώθηκε το ανωτέρω ποσό.

Πηγή: dimokratiki.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ