Λάρισα: Άφησε την πόλη για το χωριό και σήμερα φιγουράρει στα ράφια σούπερ μάρκετ ολόκληρου του κόσμου

Ο Γιώργος Αποστολίδης είναι ένας νέος αγρότης που έζησε τη ζωή του στη Λάρισα μέχρι και πριν τρία χρόνια. Τότε, μαζί με τη γυναίκα του, τη Νάντια και την κόρη τους, πήραν τη γενναία απόφαση να επιστρέψουν στο χωριό και να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα…

Η επένδυση έγινε μάλιστα μέσα στα χρόνια της κρίσης. Με τη στήριξη του προγράμματος Leader, αρκετή τόλμη και πολύ περισσότερη διάθεση για δουλειά, ο Γιώργος δημιούργησε διαλογητήριο οσπρίων στο χωριό Άγιος Κωνσταντίνος του δήμου Φαρσάλων, περίπου 35 χιλιόμετρα από τη Λάρισα.

Η οικογενειακή επιχείρηση ξεκίνησε με δειλά βήματα και παραγωγή μόλις 500 κιλών ρεβιθιών, για να φθάσει σήμερα να διαχειρίζεται περισσότερους από 200 τόνους ενός εξαιρετικά ποιοτικού προϊόντος, σε συνεργασία με την εταιρεία Agrifarm.

Μάλιστα, με υπερηφάνεια ο Γιώργος βλέπει το πρόσωπό του να βρίσκεται στη συσκευασία προϊόντων που παράγει και που ταξιδεύει στα ράφια των σούπερ μάρκετ όλου του κόσμου! Από το Μανχάταν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μέχρι τον Καναδά!

Για το ζευγάρι των νέων αγροτών έκανε πρόσφατα αφιέρωμα ο Ευτύχης Μπλέτσας ταξιδεύοντας σε Στερεά και Θεσσαλία και συνομιλώντας με αγρότες…

Πηγή: onlarissa.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ