Ρόκα: «Οι φιλοδοξίες μου για τον Παναθηναϊκό δεν έχουν ταβάνι.»

Ο Τσάβι Ρόκα μίλησε το πλάνο του Παναθηναϊκού που τον έπεισε να αναλάβει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή ενώ τόνισε ότι είναι έτοιμος για πολλή δουλειά αφού οι φιλοδοξίες του για το «τριφύλλι» δεν έχουν ταβάνι.

O τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Ρόκα, παραχώρησε συνέντευξη στο match programme του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης (1/12) για τη 12η αγωνιστική της Superleague στην οποία δήλωσε ότι το πλάνο του “τριφυλλιού” ήταν που τον έπεισε να αποδεχτεί την πρόταση ενώ δεσμεύτηκε για πολλή δουλειά τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι φιλοδοξίες του δεν έχουν… ταβάνι.Η συνέντευξη του Τσάβι Ρόκα

Κλασική ερώτηση αλλά έχει πάντα ένα ενδιαφέρον για επαγγελματίες που αποφασίζουν να αλλάξουν χώρα και να δουλέψουν μακριά από την οικογένειά τους. Πώς αποφάσισες να αποδεχθείς την πρόταση του Παναθηναϊκού;

«Γιατί στη ζωή μου συνηθίζω να παίρνω αποφάσεις ανάλογα με τις αισθήσεις μου. Για ένα χρόνο έμεινα εκτός ποδοσφαιρικής διοίκησης, έστω και αν μου είχαν ζητήσει κάποιες ομάδες να εργαστώ σε αυτές. Βρεθήκαμε στη σωστή στιγμή με τον Παναθηναϊκό όταν ξύπνησε πάλι μέσα μου η επιθυμία να μπορέσω να συμμετάσχω σε ένα πλάνο ανάπτυξης ποδοσφαιρικής ομάδας. Έτσι αποφασίσαμε να συναντηθούμε με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού οι οποίοι με ενημέρωσαν για το πλάνο. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος και επρόκειτο για ένα στόχο πολύ ενδιαφέρον να υπηρετήσω. Αυτός είναι και ο λόγος που αποδέχθηκα την προσφορά».

Βρίσκεις κοινά στοιχεία στις ομάδες που δούλεψες τεχνικός διευθυντής;

«H πρώτη ομάδα που ήμουν, η Σαμπαντέλ, ήταν ιστορική ομάδα που είχε παίξει στην πρώτη κατηγορία Ισπανίας και καταφέραμε να ανέβουμε από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία με πολύ ταπεινό μπάτζετ. Το ίδιο συνέβη με την ΑΕΚ Λάρνακας που βρίσκονταν σε πολύ δύσκολη θέση και ο στόχος αγωνιστικά και οικονομικά επετεύχθη».

Θεωρείς ότι μπορεί να χαρακτηρίζεσαι στην ποδοσφαιρική αγορά ως ο τεχνικός διευθυντής των ειδικών αποστολών, μια και επιλέγεσαι να υπηρετήσεις πλάνα ομάδων που λειτουργούν υπό δύσκολες συνθήκες;

«Αυτό είναι συγκυριακό πιθανώς. Πρέπει να είμαι ειλικρινής. Είχα και άλλες προτάσεις που δεν ήταν στο ίδιο πρότζεκτ, αλλά σε σαφώς πιο εύρωστες οικονομικά ομάδες. Αλλά πιστεύω ότι όλα τα πράγματα στη ζωή συμβαίνουν για ένα λόγο. Είμαι πεπεισμένος ότι το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Και εφόσον πάρω μια απόφαση στη ζωή μου, δεν αλλάζω».

Έχεις περάσει από αρκετές θέσεις στο ποδόσφαιρο. Τι απ’ όλα θεωρείς ότι σε εκφράζει περισσότερο;

«Προπονητής με την έννοια να προπονώ πρώτη ομάδα, δεν υπήρξα. Ως μάνατζερ ποδοσφαιριστών επίσης δεν ήμουν ακριβώς μάνατζερ αλλά συμμετείχα σε μια εταιρία που βοηθάει να βρεθούν ταλαντούχοι παίκτες. Ο τομέας που έκανα την καριέρα μου είναι αυτός του τεχνικού διευθυντή. Με αυτή ουσιαστικά μπορώ να πω ότι ταυτίζομαι. Και η Σαμπαντέλ και η ΑΕΚ Λάρνακας ήταν σημαντικοί σταθμοί για μένα και δεν θέλω να υποτιμήσω καμία ομάδα, όμως ο Παναθηναϊκός είναι σαφώς μακάρι στο τέλος να έχω αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες, όπως απέκτησα και στις προηγούμενες ομάδες που δούλεψα. Θέλω να με θυμούνται ως ένα καλό επαγγελματία και έναν καλό άνθρωπο».

Αν έπρεπε να διαλέξεις τι από τα δύο θα επέλεγες να σε θυμούνται;

«Σαν καλό άνθρωπο. Πάντα είναι το σημαντικότερο για εμένα. Ο άνθρωπος πάνω απ’ όλους. Γιατί ακριβώς όπως σταμάτησα να είμαι ποδοσφαιριστής, έτσι θα σταματήσω κάποια στιγμή να είμαι τεχνικός διευθυντής. Οπότε τι μένει στο τέλος; Οι ανθρώπινες σχέσεις».

Αυτό σημαίνει ότι στα αποδυτήρια, στην επαφή σου με τους ποδοσφαιριστές θα έχεις το ρόλο του καλού;

«Όχι, αυτό σημαίνει ότι όταν πρέπει να είμαι σοβαρός, αυστηρός, θα το κάνω. Αλλά όταν θα πρέπει μεγαλύτερο μέγεθος και είναι πολύ σπουδαίο που βρίσκομαι εδώ».

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει στον Παναθηναϊκό όταν κάποια στιγμή ολοκληρωθεί η συνεργασία σου;

«Δεν έχω ταβάνι στις φιλοδοξίες μου. Ο στόχος μου είναι να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα και να είμαι πιο ανθρώπινος, να έρθω πιο κοντά σε κάποιον, αυτό είναι το δύσκολο άλλο είναι να είσαι επαγγελματίας, άλλο τι χρειάζεσαι σε ανθρώπινη προσέγγιση».

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού τι να περιμένει από εσένα;

«Δέσμευση, ευθύνη και πάρα πολλή δουλειά για να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο».

Χρειάζεσαι χρόνο προσαρμογής στον Παναθηναϊκό;

«Θα προσπαθήσω όσο μπορώ να βοηθήσω στο μέτρο του δυνατού από τώρα. Είναι δεδομένο βέβαια ότι αυτή τη χρονική στιγμή χρειάζεται ένα περιθώριο προσαρμογής. Όμως, αυτό που θα προσπαθήσω να κάνω είναι να εκμεταλλευτώ αυτή την περίοδο να αξιολογήσω, να δω, να μάθω και τη νέα χρονιά να είμαι πια έτοιμος»

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ