ΟΦΗ – ΑΕΚ LIVE: Για την 12η αγωνιστική της Superleague


Ο ΟΦΗ φιλοξενεί την ΑΕΚ στο πιο σημαντικό ματς της 1ης ημέρας της 12ης αγωνιστικής στη Superleague. Η Ένωση δεν έχει άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών, σε μια «στροφή» που υπάρχει το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Τρίτη η Ένωση, αλλά στο -9 από τους δύο πρωτοπόρους! Δύο βαθμούς πίσω από τους «κιτρινόμαυρους» βρίσκονται οι Κρητικοί.

Η «δοκιμασία» της ΑΕΚ στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ είναι το ματς που… κλέβει την παράσταση στο «μενού» της πρώτης ημέρας της 12ης αγωνιστικής στη Superleague.

Η ΑΕΚ προέρχεται από ένα σερί από αρνητικά αποτελέσματα (δύο αγωνιστικές χωρίς νίκη), από τις αρχές της εβδομάδας έχει ανοίξει η κουβέντα για την αντικατάσταση του Νίκου Κωστένογλου και θέλει το «διπλό» προκειμένου να πλησιάσει την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η Ένωση βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, 9 βαθμούς πίσω από τους δύο «συγκάτοικους» της κορυφής, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, που την Κυριακή κοντράρονται στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο ΟΦΗ από την πλευρά του μετρά τέσσερις ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και θέλει το «τρίποντο» μετά τις 26 Οκτωβρίου (όταν είχαν επικρατήσει με 2-0 της Ξάνθης). Οι Κρητικοί βρίσκονται στην 4η θέση, μόλις δύο βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ.

Στο αγωνιστικό μέρος, χωρίς Βέρντε και Τσιγκρίνσκι ταξίδεψε η ΑΕΚ στην Κρήτη, ενώ δίχως Μεγιάδο και Δεληγιαννίδη θα αγωνιστεί ο ΟΦΗ.

Παρακολουθήστε Live από το NewsIt.gr την εξέλιξη του αγώνα

 

Η ενημέρωση της Superleague για το ΟΦΗ – ΑΕΚ

«Το τελευταίο παιχνίδι του Νοέμβρη έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς βρίσκει τον τέταρτο στη βαθμολογία ΟΦΗ να υποδέχεται την τρίτη ΑΕΚ. Με νίκη θα της πάρει τη θέση, ενώ αν τα καταφέρει η ΑΕΚ, θα πάρει σημαντική διαφορά τουλάχιστον από τον ΟΦΗ.

Παράλληλα η «Ένωση» θα περιμένει το ντέρμπι κορυφής, για να δει πόσο θα πλησιάσει και ποιόν, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ ή και τους δύο.

Το ότι ΟΦΗ και ΑΕΚ είναι ψηλά στη βαθμολογία δεν το οφείλουν πάντως στο μήνα που φεύγει! Ο ΟΦΗ έχει χάσει και τα τρία παιχνίδια που έδωσε στο Νοέμβρη, ενώ η ΑΕΚ από τα τρία παιχνίδια της νίκησε το ένα στις καθυστερήσεις.

Ο ΟΦΗ έχει μια νίκη στα πέντε τελευταία, ενώ είχε μια ήττα στα έξι πρώτα. Δεν έχει ισοπαλία από την πρεμιέρα, όταν πήρε 1-1 από τον Άρη. Από τότε έχει πέντε νίκες και πέντε ήττες. Στην έδρα του έχασε το τελευταίο του παιχνίδι από τον ΠΑΟΚ, αφού είχε κερδίσει και τα τέσσερα πρώτα. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ είναι η μοναδική στα δέκα τελευταία επίσημα στην έδρα του.

Η ομάδα της Κρήτης αν και έβαλε μόλις ένα γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια, έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 20 γκολ, δύο λιγότερα από τον ΠΑΟΚ.

Το εντυπωσιακό με τον ΟΦΗ είναι ότι δεν έχει πάει ποτέ στα αποδυτήρια για το ημίχρονο και να είναι πίσω στο σκορ. Σε τρία παιχνίδια προηγήθηκε και σε οκτώ ήταν ισόπαλος.

Μόνο ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει κάτι τέτοιο από τις υπόλοιπες ομάδες. Επίσης είναι αξιοσημείωτο, ότι και στα πέντε παιχνίδια της έδρας του ο ΟΦΗ ήταν ισόπαλος. Και κανένα δεν έληξε ισόπαλο, αφού κέρδισε τα τέσσερα πρώτα και έχασε το τελευταίο, όπως αναφέραμε.

Η ΑΕΚ έχει δύο νίκες στα επτά τελευταία παιχνίδια της κα μια στα τέσσερα τελευταία. Και οι δύο νίκες είναι με 3-2, σκορ που έχει κάνει στις τρεις από τις πέντε νίκες της στην σεζόν. Έχει χάσει τα δύο τελευταία εκτός έδρας, από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ δεν έχει νίκη στα τρία τελευταία εκτός, έχοντας κερδίσει τα δύο πρώτα.

Η ΑΕΚ έχει παίξει ήδη σε τρεις έδρες της περιφέρειας και έχει δύο νίκες, σε Τρίπολη και Αγρίνιο, ενώ ήλθε ισόπαλη στη Λάρισα.

Δεν έχει χάσει στις οκτώ τελευταίες εξόδους της στην περιφέρεια, με πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες. Έχει να χάσει από τις 24 Νοεμβρίου 2018, στο Αγρίνιο.

Η ΑΕΚ νίκησε και τα δύο περσινά παιχνίδια με τον ΟΦΗ, 3-0 στο Ηράκλειο τον Σεπτέμβρη και 1-0 στην Αθήνα το Φεβρουάριο. Έχει κερδίσει και τα τρία τελευταία μεταξύ τους, αφού δεν είχε νίκη στα τρία προηγούμενα.

Ο ΟΦΗ έχει δύο νίκες στα έξι τελευταία μεταξύ τους, αλλά είναι και οι μοναδικές του στα τελευταία 19, αφού η ΑΕΚ είχε κρατήσει αήττητο 13 αγώνων από το 2002 ως το 2011.

Στο Ηράκλειο η ΑΕΚ νίκησε πέρσι, αφού είχε χάσει τα δύο προηγούμενα. Έχει σκοράρει πάντως και στα εννέα τελευταία στην έδρα του ΟΦΗ, μετά την ήττα της το Νοέμβριο του 2002 με 1-0.

Η ιστορία

Νίκες ΟΦΗ: 20

Ισοπαλίες: 15

Νίκες ΑΕΚ: 43

Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ

Νίκες ΟΦΗ: 15

Ισοπαλίες: 11

Νίκες ΑΕΚ: 13

Πέρσι

29.09.2018: ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-3

(20’ σουτ Μπακασέτας, 32’ φάουλ Γκάλο, 64’ σουτ Πόνσε. Στο 30’ κόκκινη Κομεσίδης του ΟΦΗ).»


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ