Αργύρης Πανταζάρας: Ένας παρολίγον αρχιτέκτονας που έγινε ηθοποιός – Όσα αποκάλυψε


Ο Αργύρης Πανταζάρας στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση πρωταγωνιστεί στην σειρά εποχής του OPEN «Κόκκινο Ποτάμι».

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του μίλησε για το δέλεαρ που τον έκανε να πει «ναι» στο σίριαλ και πως από παρολίγον ζωγράφος ή αρχιτέκτονας επέλεξε να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Ποιο ήταν το δέλεαρ ώστε να πείτε το «ναι» στην πρώτη σας τηλεοπτική εμφάνιση;

«Η ιστορία των ανθρώπων που δεν ακούστηκε όπως θα έπρεπε! Ανθρώπινα, έντιμα, σαν μια βαθιά πληγή που δεν θα κλείσει ποτέ».

-Τώρα, μπαίνετε στα σπίτια και του κόσμου που δεν μπορεί να έρθει στο θέατρο…

«Είναι σημαντικό να φτάνει η φωνή μας μέχρι το πιο απόμακρο σημείο. Σκέφτομαι αυτό το σπίτι στο βουνό, όπου η μόνη του συντροφιά είναι αυτό το επεισόδιο. Και ακόμα παραπέρα. Λαμβάνω συγκινητικά μηνύματα από Βέλγιο, από Γερμανία, από Αμερική. Είναι αδιανόητο αλλά τελικά όχι και ακατόρθωτο!».

-Ο Θεμιστοκλής Παυλίδης ετοιμάζεται να παντρευτεί την αγαπημένη του;

«Δεν είναι μόνο ένας γάμος, είναι μια βαθιά αγάπη! Είναι μια συμμαχία «πολεμιστών». Η Βασιλική και ο Θέμης είναι «πολεμιστές» και ενσαρκώνουν ένα βαθύτερο κοινωνικό ήθος. Με τη Χαρά, συγκεκριμένα, υπάρχει βαθιά εκτίμηση, χημεία και θαυμασμός. Έχουμε βγει από την ίδια σχολή και έχουμε ήδη συνεργαστεί, σε μία παράσταση που σκηνοθέτησα -με την καλλιτεχνική ομάδα momentum- στη Μικρή Επίδαυρο. Αποπνέει μια άγια δύναμη το απόλυτο πρότυπο γυναίκας. Για μένα, αυτή είναι η ομορφιά!».

Αργύρης Πανταζάρας

-Ένας νόμος που αμαυρώνεται από τους ανθρώπους του Οσμάν;

«Όχι, δεν αμαυρώνεται από τον Οσμάν και τους ανθρώπους του, αλλά από το μίσος και την κακία. Και αυτά προέρχονται από τον πόνο ή την άγνοια. Ο άνθρωπος όταν δεν ξέρει να είναι γενναιόδωρος, είναι κακοπροαίρετος. Όταν δεν είναι δίκαιος, είναι μικρόψυχος. Όταν δεν μπορεί ο ίδιος να νιώσει κάνει τους άλλους να πονέσουν. Δεν είναι οι άνθρωποι που φέρονται άσχημα στην ομορφιά, αλλά η συμπεριφορά τους».

-Ένας παρολίγον ζωγράφος ή αρχιτέκτονας, γιατί επέλεξε την υποκριτική;

«Για να μπορώ να είμαι ερωτευμένος με όλες τις τέχνες ταυτόχρονα. Σκέψου τι γίνεται στο θέατρο, εδώ όλα ξεκινούν από μια σκέψη, ένα σκίτσο… μετά μπαίνουν δομή, τα μέτρα, οι αναλογίες, τα σωστά δομικά υλικά και οι σωστοί άνθρωποι. Το φως και η σκιά, η γεωμετρία, ο ρυθμός και η μουσική, το σώμα, στο χώρο και ο χορός, και ο λόγος! Εκεί γίνεσαι δημιουργός και δημιούργημα, εκεί δεν καταθέτεις, παραδίνεσαι. Είναι μια γιορτή των τεχνών, μια πανδαισία.

Αυτή η δουλειά -μια από τις πιο όμορφες δουλειές στον κόσμο- αν δεν τη διατηρήσουμε όμορφη, μυστήρια και μαγική, με αξιοπρέπεια, σεβασμό και ήθος, η μαγεία εξαφανίζεται. Και εκεί όπου η μαγεία εξαφανίζεται, εγώ δεν θέλω να είμαι», είπε στον Τηλεθεατή.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ