Ανατροπή: Σε μία ρύθμιση όλα τα χρέη προς εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και ΔΕΚΟ

Ενιαία πλατφόρμα τακτοποίησης των οφειλών ιδιωτών και επιχειρήσεων σε εφορία, ταμεία, τράπεζες, δήμους και ΔΕΗ ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών – Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία.

Νέα ρύθμιση, η οποία θα περιλαμβάνεται στο υπό διαμόρφωση πτωχευτικό πλαίσιο, θα δώσει τη δυνατότητα σε οφειλέτες να τακτοποιήσουν τις οικονομικές εκκρεμότητές τους μέσα από μία και μοναδική διαδικασία.

Σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται από το υπουργείο Οικονομικών, μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα μετά το Μάιο του 2020 να τακτοποιούν τα χρέη τους, είτε αυτά είναι απέναντι στην εφορία, είτε σε ασφαλιστικά ταμεία, είτε ακόμη και σε τράπεζες, δήμους, ΔΕΚΟ.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Realnews», μέσα από αυτήν τη νέα ρύθμιση θα δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία σε όσους βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση από την παρατεταμένη ύφεση και μετά την κρίση.

Για την εφαρμογή της θα κατασκευαστεί νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα και η οποία θα φιλοξενεί όλα τα οικονομικά δεδομένα του φορολογούμενου.

Για την ένταξη στη νέα μόνιμου χαρακτήρα ρύθμιση δεν θα λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ενώ οι δόσεις θα διαφέρουν ανά πιστωτή.

Βασικό στοιχείο της νέας μόνιμης ρύθμισης θα είναι να μην προκαλεί οικονομική ασφυξία στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις που θα την επιλέξουν.

Έτσι για παράδειγμα εάν κάποιος με μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ χρωστά σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες θα πρέπει να δίνει κάθε μήνα ένα ποσό για τις ρυθμίσεις και με τα υπόλοιπα να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες υποχρεώσεις του.

Μέσω της πλατφόρμας θα ελέγχεται εξονυχιστικά η οικονομική κατάσταση των οφειλετών. Ακίνητη και κινητή περιουσία, αλλά και καταθέσεις θα μπαίνουν στο μικροσκόπιο.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ