Καιρός: Ψυχρή εισβολή με χιόνια – Ποιες περιοχές μπήκαν στον «πάγο» – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία


Ο χειμώνας είναι και επίσημα εδώ, καθώς σήμερα, Κυριακή η θερμοκρασία σημείωσε αισθητή πτώση, ενώ σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος έδειξε και -5

Σχεδόν κατά 10 βαθμούς Κελσίου υποχώρησε ο υδράργυρος την Κυριακή σε σχέση με το Σάββατο στη Βόρεια και Ανατολική Ελλάδα, ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας η θερμοκρασία δεν μεταβλήθηκε σημαντικά.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει την μεταβολή της μέγιστης θερμοκρασίας την Κυριακή (01/12) σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, όπως την κατέγραψαν 342 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ποιες περιοχές μπήκαν στον «πάγο»

Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν το πρωί της Κυριακής.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Όπως φαίνεται στο Βαρικό Φλώρινας η θερμοκρασία έπεσε στους -4.2 βαθμούς, ενώ στο Νευροκόπι στους -3.7. Στον πίνακα αυτό δεν περιλαμβάνονται οι σταθμοί που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια, όπου οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι ακόμη χαμηλότερες, όπως για παράδειγμα του καταφυγίου Λαϊλιά Σερρών όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -7.5 βαθμούς

Δείτε στο βίντεο πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία:

Ο καιρός τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με σποραδικές βροχές στα δυτικά. Από το απόγευμα στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ