Αφιέρωμα: Αυτές είναι οι δέκα κορυφαίες και βραβευμένες ταβέρνες με ελληνική κουζίνα για το 2019

Απ’ άκρη σε άκρη στην Ελλάδα, οι δέκα κορυφαίες ταβέρνες με ελληνικό παραδοσιακό φαγητό που ξεχώρισαν και αξίζει να δοκιμάσεις βραβεύτηκαν πριν λίγο καιρό από το θεσμό των Best Greek Food Awards

Ο θεσμός των Best Greek Food Awards, ο μοναδικός στην Ελλάδα που βραβεύει επιχειρήσεις μετά από σκληρή αξιολόγηση 100+ ημερών με βάση τις κριτικές και εμπειρίες των επισκεπτών, από όλες τις μηχανές αναζήτησης, social media και application ηλεκτρονικών παραγγελιών, έβγαλε και έχει ήδη βραβεύσει τις κορυφαίες -για φέτος- ταβέρνες με Ελληνική Κουζίνα.

Πάμε να τους γνωρίσουμε:

Αν η Χασιά φημίζεται για τις ταβέρνες της, σίγουρα σε αυτό ευθύνεται το Χρυσό Βαρέλι

Διασχίζοντας τη Λ. Φυλής και λίγο πριν μπεις στη καρδιά της Χασιάς, στο αριστερό σου χέρι δεσπόζει μια τεράστια ταβέρνα χωρητικότητας 2000+ ατόμων. Το Χρυσό Βαρέλι δεν είναι άλλη μια ταβέρνα. Είναι η… ταβέρνα.

Σαββατοκύριακο πρέπει να κάνεις τάμα για να βρεις τραπέζι και ο λόγος δεν είναι επειδή οι υπόλοιποι είναι κλειστοί. Ο λόγος είναι ότι τέτοια παϊδάκια, προβατίνα, ψητά και δεκάδες καλούδια, δύσκολα θα βρεις αλλού.

Η ατμόσφαιρα είναι άκρως οικογενειακή, αν έχεις παιδιά υπάρχει εντός του καταστήματος ειδικά διαμορφωμένος παιδότοπος για να τα «παρκάρεις» και να φας τα κοψίδια σου ξέγνοιαστος και μέχρι τελικής πτώσεως.

Το Χρυσό Βαρέλι είναι… χρυσό και βραβευμένο για το 2018 ως μια από τις κορυφαίες επιλογές για οικογενειακές ταβέρνες από τα Best Greek Food Awards. Μια διάκριση που πήρε τίμια και με το σπαθί της, αφού οι ιδιοκτήτες της φροντίζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια για να μείνει ευχαριστημένος ο επισκέπτης.

Ο συνδυασμός των εκλεκτών κρεάτων, της οικογενειακής ατμόσφαιρας αλλά και των προσιτών τιμών απογειώνει την γευστική σας εμπειρία σε άλλο επίπεδο!

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Χασιά Αττικής, Διεύθυνση: Φυλής 49, 133 45, Τηλ.:  210 24 111 39

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή:  13:00 μ.μ. – 00:00 π.μ., Σάββατο:  11:00 π.μ. – 03:00 π.μ., Κυριακή:  11:00 π.μ. – 01:00 π.μ.

Site: www.xrysobareli.gr

Facebook page: Χρυσό Βαρέλι


Όταν έχεις μεράκι δημιουργείς. Και όταν οι δημιουργίες σου είναι μερακλίδικες, τυγχάνουν της αποδοχής όλου του κόσμου

Η μουσική ταβέρνα «Και μετά» είναι το φωτεινό παράδειγμα. Η μονοκατοικία -παλιό αρχοντικό- της οδού Ναυσικάς 36 στο Ίλιον, ανακατασκευάστηκε από έναν μερακλή στις αρχές της δεκαετίας, για να γίνει μια από τις κορυφαίες προτάσεις για φαγητό στην Αττική.

Σε έναν δροσερό κήπο για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού κάτω από τον Αττικό ουρανό, το παλιό αρχοντικό που κάποτε ρήμαζε, πλέον σφύζει από ζωή και νότες με λαχταριστές μυρωδιές από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Φρέσκο κρέας σε συνδυασμό με μεγάλες μερίδες και προσιτές τιμές, είναι ο ιδανικός συνδυασμός όσων αγαπούν το καλό και ποιοτικό φαγητό.

Το «Και μετά» είναι η ιδανική λύση για οικογένειες, για ζευγάρια ή και παρέες που θέλουν να φάνε ποιοτικά εδέσματα και να απολαύσουν την ομορφιά μιας μονοκατοικίας που οι ντόπιοι λένε ότι κρύβει μεγάλη ιστορία από πίσω της.

Το «Και Μετά» βραβευμένο στις κορυφαίες οικογενειακές ταβέρνες και για το 2019

Μετά από 10 χρόνια σκληρής δουλειάς και αγώνα ήρθε η επιβράβευση -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- το περασμένο καλοκαίρι από το θεσμό των Χρυσών Βραβείων Γεύσης των Best Greek Food Awards.

Οι εκατοντάδες ευχαριστημένοι επισκέπτες του «Και μετά» κατέταξαν στη κορυφή την επιχείρηση, γεμίζοντας περηφάνια και δύναμη την ιδιοκτησία και το προσωπικό.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Ίλιον Αττικής, Διεύθυνση: Ναυσικάς 36, 131 22, Τηλ.: 210 26 32 100

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 19:45 μ.μ. – 02:00 π.μ., Κυριακή:  12:00 μ.μ. – 16:30 μ.μ., Δευτέρα: ΚΛΕΙΣΤΑ

Facebook page: Και Μετα


Η ταβέρνα “Marinos” στην Αρχαία Κόρινθο που είναι πόλος έλξης από όλη την Ελλάδα

Ο ιδιοκτήτης λέει: “Το εστιατόριο ‘Marinos”, είναι μία οικογενειακή επιχείρηση κτισμένο στον πεζόδρομο της Αρχαίας Κορίνθου με θέα τον Κορινθιακό Κόλπο. Ο χώρος του αναβαθμίζει ποιοτικά και αισθητικά την περιοχή”.

Στο εστιατόριο “Marinos” μπορείς να απολαύσεις μια μοναδική εμπειρία φαγητού στην Ελληνική κουζίνα και να γευθείς ξεχωριστές γεύσεις Ελλάδας.

Διαθέτει εξωτερικό διαμορφωμένο χώρο με εικόνες που σε φέρνουν στην παλιά εποχή με σύγχρονες πινελιές.

Ακόμη, για εκείνους που δεν χορταίνουν να βλέπουν την θέα ενός καταγάλανου ουρανού ακόμα και την ώρα που τρώνε, υπάρχει και το roof garden, ένας χώρος που σε φέρνει ακόμα πιο κοντά στην “Ελληνική γη”.

Τέλος, υπάρχουν και μουσικές βραδιές με Live μουσική που σίγουρα θα κάνουν την εμπειρία σου στο εστιατόριο απλά… μοναδική!

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Κόρινθος, Διεύθυνση: Αρχαία Κόρινθος, 20 007, Τηλ.: 27410 31130

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 08:00 π.μ. – 23:00 μ.μ.

Site: www.marinos-restaurant.gr

Facebook page: Marinos Restaurant Ancient Corinth


Στα Κολύμπια Ρόδου η ταβέρνα “Tsambikos” έχει αφήσει τη δική της εποχή

Στην πανέμορφη Ρόδο θα βρείτε μια ταβέρνα που θα σας προσφέρει μοναδικά πιάτα και παραδοσιακές νοστιμιές. Η ταβέρνα “Τσαμπίκος” έχει αφήσει τη δική της ανεξίτηλη ιστορία στο νησί των Ιπποτών, ενώ έχει ταϊσει χιλιάδες Έλληνες τουρίστες αλλά και εκατοντάδες διάσημους τουρίστες του διεθνούς jet set.

Στον ζεστό και φιλόξενο χώρο στην Ταβέρνα “Τσαμπίκος” θα γευθείς πεντανόστιμα κρέατα, πιάτα ψημένα στον ξυλόφουρνο, μεγάλες ποικιλίες με μεζεδάκια σε πολύ προσιτές τιμές.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Ρόδος, Διεύθυνση: Κολύμπια, 85 102, Τηλ.: 22410 56095

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 12:00 μ.μ. – 00:00 π.μ.

Facebook page: Taverna Tsambikos


Η παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα της Ελένης στη Λευκάδα με τα μαγευτικά πιάτα 

Άραγε υπάρχει κάποιος που δεν έχει επισκεφτεί την Λευκάδα; Αν ναι σίγουρα πρέπει να είναι η επόμενη ταξιδιωτική του επιλογή. Σίγουρα μπορώ να βρω πολλούς λόγους να σε πείσω να ταξιδέψεις στα μαγικά αυτά μέρη του Ιονίου και ένας από αυτούς και μάλιστα κύριος λόγος είναι το πολύ νόστιμο φαγητό.

Η οικογενειακή ταβέρνα “Ελένη” δημιουργήθηκε το 2008 και γρήγορα απέκτησε πιστούς πελάτες, τόσο Λευκαδίτες, όσο και επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι αναζητούσαν αγνές παραδοσιακές γεύσεις μαγειρεμένες με τις αυθεντικές συνταγές τους.

Στην Πλατεία της Καρυάς τους θερινούς μήνες και στον ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό χώρο μας το Χειμώνα, μπορείτε να απολαύσετε πιάτα ημέρας μαγειρεμένα με μεράκι και έμφαση στην ποιότητα.

Στην ταβέρνα “Ελένη” θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις την παραδοσιακή καρσάνικη ριγανάδα και τον τοπικό μπακαλιάρο φτιαγμένα με λευκαδίτικα παραδοσιακά προϊόντα.

Το ριγανάτο κατσικάκι και τα σουντζουκάκια, συνταγές που συναντώνται στο ευρύτερο ελλαδικό χώρο, έρχονται να συμπληρώσουν τη γευστική ποικιλία, που προσφέρει η «Ελένη», μαγειρεμένες πάντοτε με βάση τις τοπικές λευκαδίτικες παραλλαγές τους.

Με τα παραδοσιακά αυτά πιάτα μπορείς να απολαύσεις κρασιά και άλλα οινοπνευματώδη από την τοπική λευκαδίτικη παραγωγή.

Το ξηρό και & δροσερό καλοκαιρινό κλίμα της Καρυάς μπορούν να σας υποσχεθούν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία χαλάρωσης, ηρεμίας και γευστικής απόλαυσης.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Λευκάδα, Διεύθυνση: Καρυά, 31 080, Τηλ.: 6978 869 630, 6932 236 897

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 09:00 π.μ. – 00:00 π.μ.

Site: www.elenitaverna.gr

Facebook page: Ταβέρνα «Ελένη»


Η Καστοριά μπορεί να είναι περήφανη, γιατί έχει μια από τις κορυφαίες ταβέρνες της Ελλάδας

Στην πανέμορφη Καστοριά μπορείς να απολαύσεις παραδοσιακές γεύσεις της πόλης δίπλα στην ξεχωριστή λίμνη όπου η θέα της σίγουρα θα σε μαγέψει.

Η Παλιά Πόλη σίγουρα είναι το μαγαζί που μπορεί να συνδυάσει την γεύση, την ποιότητα και την θέα της μαγευτικής αυτής τοποθεσίας.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης λέει: “Παντρέψαμε τις θύμισες, τα αρώματα και τις γεύσεις του παρελθόντος με το μεράκι και την αγάπη για δημιουργία του σήμερα και ανοίξαμε ένα σπιτικό, την “Παλιά Πόλη”, όπου απλόχερα θα μοιραστούμε μαζί σας συνταγές της γιαγιάς και του παππού αλλά και τις δικές μας και τις δικές σας, θα μοιραστούμε τις γεύσεις και τις παραδόσεις του τόπου μας, την Κουζίνα και τον Πολιτισμό μας.

Κοπιάστε, περάστε μέσα! Ελάτε κάτσετε να σας ιδούμε, να σας φιλέψουμε.
Να δοκιμάσετε από το γλυκό που εφκιάκαμε.”

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Καστοριά, Διεύθυνση: Ορεστιάδος 51,  52 100, Τηλ.: 24670 21401

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 12:30 μ.μ. – 00:00 π.μ.

Site: www.paliapoli.webnode.gr

Facebook page: Παραδοσιακό εστιατόριο Παλιά Πόλη – Palia Poli


To Αρχονταρίκι του Δημήτρη και της Κατερίνας, με πάνω από 20 χρόνια σταθερής πορείας στις κορυφαίες ταβέρνες της Ελλάδας

Το Αρχονταρίκι στο Αγρίνιο είναι μία από τις κορυφαίες επιχειρήσεις με Ελληνική κουζίνα και βραβευμένο από το θεσμό των Best Greek Food Awards. Όχι άδικα, αφού τα τελευταία 20 χρόνια έχει επιβιώσει και έχει “ταΐσει” χιλιάδες κόσμου με παραδοσιακές συνταγές.

Λίγα λόγια για το Αρχονταρίκι

“Μετά από 20 και περισσότερα χρόνια στην Γερμανία και την Σύρο, όπου ασχοληθήκαμε με την γαστρονομία… η νοσταλγία άλλαξε τα σχέδιά μας και με χαρά επιστρέψαμε στον τόπο μας. Εδώ στον Άγιο Γεώργιο Καλυβίων Αγρινίου, δημιουργήσαμε με πολλή αγάπη και μεράκι το εστιατόριο Αρχονταρίκι. Από το 2006 φροντίζουμε και νοιαζόμαστε για το κάθε τι που θα κάνει την επίσκεψή σας πραγματική απόλαυση.

Το Αρχονταρίκι δεν αποτελεί απλά και μόνο έναν χώρο στον οποίο θα απολαύσετε εκλεκτό φαγητό, γλυκόπιοτο κρασί, μεγάλη ποικιλία από θαυμάσιες μπύρες και υπέροχα γλυκά…
Εκτός από αυτά και πολλά άλλα που αβίαστα προκαλούν τον ουρανίσκο, θα σας εντυπωσιάσει και το περιβάλλον.

Αρμονικά το συνθέτουν προσεγμένες επιλογές διακόσμησης με καλό γούστο… το συμπληρώνει η σωστή τοποθέτηση παλιών αντικειμένων από την λαϊκή μας παράδοση και το ολοκληρώνουν οι δικές μας καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Δημήτρης, Αικατερίνη.”

Ο ζεστός και φιλόξενος χώρος στο Αρχονταρίκι μπορεί να σου κάνει την πιο ξεχωριστή ημέρα της ζωής σου ακόμα πιο όμορφη, αφού διαθέτει εξωτερικό χώρο για εκδηλώσεις όπως γάμους, βαπτίσεις, γενέθλια και γιορτές.

Τώρα ξέρεις. Αν βρεθείς στην Αιτωλοακαρνανία και πιο συγκεκριμένα στο Αγρίνιο, αξίζει τον κόπο να επισκεφτείς αυτή την ταβέρνα. Σίγουρα δεν θα σε απογοητεύσει.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Αγρίνιο, Διεύθυνση: Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καλύβια, 30 131

Τηλ.: 26410 95459

Site: www.arxontariki.gr

Και ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για καθαρό, αγνό και ελληνικό κρέας. Στο Ναύπλιο, ο “Στάβλος” δίνει τα δικά του διαπιστευτήρια 

Η αγάπη όλων των Ελλήνων αλλά και η πρώτη τους επιλογή στο φαγητό δεν είναι άλλη από το κρέας κάθε είδους, αρκεί να το απολαύσουν. Στο Ναύπλιο και πιο συγκεκριμένα στον Στάβλο θα βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Η Θρακοταβέρνα Στάβλος μπορεί να σε φιλοξενήσει στην πανέμορφη και προσεγμένη αυλή του για να σε εντυπωσιάσει με τα πολύ γευστικά πιάτα του που κεντρικό ρόλο θα έχει το κρέας.

Προβατίνα και παϊδάκια στην λαδόκολλα είναι από εκείνα τα λίγα που μπορείς να δοκιμάσεις και σίγουρα δεν θα έχεις σταματημό.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό

Λίγα λόγια για τον δικό μας “Στάβλο”

Στις αρχές του χειμώνα του 2014-15 ανοίξαμε στην οδό Προφήτη Ηλία μια παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα για καλοφαγάδες, για όσους ξέρουν να εκτιμούν το καλό κρέας, ένα μέρος που δεν υπήρχε στην πόλη του Ναυπλίου και έγινε αμέσως στέκι! «…το όραμα που έγινε στέκι!»: αυτό ακριβώς γράφει το πανό απ’ έξω από την θρακοταβέρνα Στάβλος και αν διαβάσετε παρακάτω θα δείτε πως συμπυκνώνει τα πάντα. Έφεραν το χωριό στην πόλη και πήγαν την πόλη στο χωριό!

Η όψη του σε γυρίζει αμέσως δεκαετίες πίσω ενώ σου χαρίζει αυτή την οικεία αίσθηση του χωριού, παρόλο που βρίσκεσαι στην πόλη. Ένα μακρόστενο διώροφο πέτρινο κτίσμα, με τα κίτρινα παντζούρια του, το μπαλκονάκι του στον πάνω όροφο…

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό

Μπαίνοντας μέσα σας καλωσορίζει θερμά και με χιούμορ η Φωτεινή, η ιδιοκτήτρια η οποία μαζί με τον σύζυγό της Νίκο έκαναν εδώ το όραμά τους πραγματικότητα. Η διακοσμήτρια Ελένη Βλάχου κατάφερε να συνδυάσει την οικειότητα και τη λιτότητα με τη μοντέρνα διάθεση. Το στοιχείο της πέτρας σε πάτωμα και τοίχους καθώς και του ξύλου στο ταβάνι κυριαρχούν.

Τα τραπεζάκια στρωμένα με καρό τραπεζομάντηλα σε διάφορους χρωματισμούς και οι σιέλ και μερικές διάσπαρτες κόκκινες και κίτρινες καρέκλες καφενείου περιμένουν σε λίγη ώρα να γεμίσουν κόσμο. Από πάνω τους κρέμονται κομψά φωτιστικά αλλά και ένα σουρωτήρι και μια τσαγιέρα σε ρόλο φωτιστικού!

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και καπέλο

Το μεγάλο έπιπλο κουζίνας παραγγέλθηκε στον ξυλουργό να μοιάζει σαν τα σερβάν που έχουν ακόμα οι γιαγιάδες στα χωριά. Το τζάκι, που δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μια θρακοταβέρνα, είναι ντυμένο με χρωματιστά παραδοσιακά πλακάκια. Λίγο πιο πέρα μερικά ράφια στον τοίχο, φιλοξενούν παλιά τετζερέδια, μια καράφα με λικέρ και τα ποτηράκια της, ένα γυάλινο μπολ γεμάτο λουκουμάκια πάνω σε ένα σεμεδάκι (μπορείς να “κλέψεις” άφοβα), βαζάκια με μπαχαρικά. Στα παράθυρα τα λουλούδια είναι φρέσκα, όπως ακριβώς και η διάθεση του Νίκου, της Φωτεινής, του κου Νίκου του ψήστη τους… Κάτι καλό ψήνεται!

Το όραμά μας: να φτιάξουμε ένα χώρο κυρίως για τους ντόπιους αλλά και για τους ψαγμένους τουρίστες για να τρώνε «χοντρό» (προβατίνα στη λαδόκολλα), καθώς για να γίνει αυτό έπρεπε κάποιος να πάει σε ταβέρνα χωριού έξω από το Ναύπλιο.

Τα κρέατα είναι, φυσικά, ντόπια από την ορεινή Αργολίδα και την Αρκαδία και επιλέγονται ένα ένα. Στον Στάβλο θα βρείτε προβατίνα, ζυγούρι και αρνάκι στα κάρβουνα σε παϊδάκια, κοκορέτσι, κοντοσούβλι ή ακόμα και κοντοσούβλι προβατίνα που σπάνια βρίσκεις στην Πελοπόννησο-, αλλά και κρεατικά της ώρας, όπως τα μπιφτέκια που τα ζυμώνει ο ίδιος ο ψήστης, μπριζόλα χοιρινή, κεμπάμπ, κοτόπουλο φιλέτο και παϊδάκι. Το ωραίο είναι πως τα παϊδάκια τα σερβίρουμε στη λαδόκολλα, κάτι που αρέσει πολύ στον κόσμο αφού χαλαρώνει και τα τρώει όπως πρέπει: με τα χέρια! Χειροποίητα και βιολογικά.

Το κρεατάκι εννοείται πως δεν θα το φας σκέτο. Θα το συνοδεύσεις με την απαραίτητη «παρέα», συνοδευτικά που είναι όλα χειροποίητα, από ντόπιες πρώτες ύλες: Τζατζίκι με πρόβειο γιαούρτι και τη σωστή δοσολογία στο σκόρδο, τυροκαφτερή με γνήσιο κατσικίσιο τυρί, πατατούλες κομμένες στο χέρι και σαλάτες τριών ειδών (χωριάτικη, λάχανο, μαρούλι). Το ψωμάκι θα έχει έρθει ζεστό, ψημένο στα κάρβουνα με ριγανίτσα και λαδάκι ενώ το κρασάκι στο τραπέζι είναι απαραίτητο: μόνο χύμα, τοπικών παραγωγών, στις εξής ποικιλίες: αγιωργίτικο ροζέ και μπρούσκο Νεμέας, λευκό ροδίτης και μοσχοφίλερο Τρίπολης, ενώ και το τσίπουρο είναι εξαιρετικό- σημειωτέον, όλα βιολογικά!

Και αν τρως και πίνεις καλά, ακούς και παλιές λαϊκές επιτυχίες με Διονυσίου, Μητροπάνο, Άκη Πάνο, Γαβαλά έχεις και ωραία παρέα, αλλά έχεις και τη Φωτεινή και το Νίκο, τόσο χαμογελαστούς, φιλικούς και κοινωνικούς δίπλα σου, έτοιμους πάντα να σε ευχαριστήσουν, φιλοσοφείς αλλιώς τη ζωή! Και αυτό για έναν χώρο, είναι μεγάλη επιτυχία!

Αυτό το ήξερες; Το όνομα Στάβλος δεν δόθηκε τυχαία! Η πρώτη χρήση του ισογείου κτίσματος ήταν Στάβλος. Εκεί σταβλίζονταν τα οικόσιτα ζώα της οικογένειας, το λεγόμενο κατώι. Αν προσέξετε σε κάποια σημεία στον τοίχο υπάρχουν ακόμα μεταλλικοί κρίκοι όπως έδεναν τα ζώα!

Πολύ σύντομα και όταν ο καιρός ανοίξει ο Στάβλος θα μεταφερθεί στην αυλή που υπάρχει στο πίσω μέρος! Ένας χώρος περιτριγυρισμένος από δέντρα που σου ανοίγει την καρδιά και νιώθεις… σαν το χωριό σου!

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Ναύπλιο, Διεύθυνση:  Προφήτη Ηλία 12, 21 100, Τηλ.: 27523 06702

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 19:00 μ.μ. – 23:45 μ.μ., Σάββατο – Κυριακή – Αργίες: 13:00 μ.μ. – 23:45 μ.μ.

Site: www.stavlosnafplio.gr

Facebook page: Στάβλος Ναύπλιο


Στη Σαλαμίνα μια από τις κορυφαίες ταβέρνες της Ελλάδας για το 2019

Είσαι με την παρέα σου και θέλεις να ξεφύγεις από την φασαρία της Αθήνας; Σίγουρα πρέπει να επισκεφτείς την “Δροσοπηγή” στην Σαλαμίνα.

Καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, η “Δροσοπηγή” σας προσφέρει εκλεκτό παραδοσιακό φαγητό.

Τα δυο αδέρφια που ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’90 αρχικά ως ψητοπωλείο την επιχείρησή τους, γρήγορα έγιναν το κορυφαίο μαγαζί του νησιού, ενώ πρόσφατα και μετά τη μετακίνησή τους ακριβώς δίπλα, σε ένα διώροφο οίκημα που έφτιαξαν με πολύ μεράκι, εμπλούτισαν το μενού τους, παντρεύοντας την ελληνική κουζίνα με τα είδη ψητοπωλείου.

Με αυτόν τον τρόπο, κατάφεραν να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους επισκέπτες και να δώσουν την ευκαιρία στους θαμώνες του μαγαζιού από σπιτικό μαγειρευτό φαγητό, μέχρι το παραδοσιακό μας σουβλάκι!

Στη “Δροσοπηγή” μπορείτε να βρείτε όλων των ειδών τα φαγητά, μαγειρευτά, της ώρας αλλά και τα παραδοσιακά σουβλάκια!

Ο νέος ανανεωμένος χώρος με τα άνετα τραπεζοκαθίσματα θα σας εντυπωσιάσει.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Σαλαμίνα, Διεύθυνση: Ακτή Καραΐσκάκη 28, 189 00, Τηλ.: 210 46 50 221210 46 50 222

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 12:00 μ.μ. – 02:00 π.μ.

Facebook page: Δροσοπηγή


Στο Περιστέρι η οικογενειακή ταβέρνα “Καραγκιόζης” που έχει κλέψει τις καρδιές των Αθηναίων για πάνω από 40 χρόνια

Η οικογενειακή και παραδοσιακή ταβέρνα “Καραγκιόζης” βρίσκεται κοντά στην πλατεία Μπουρναζίου τα τελευταία 40 χρόνια.

Η ταβέρνα “Καραγκιόζης” είναι γνωστή για τα υπέροχα παιδάκια της, το κοκορέτσι, το κοντοσούβλι, τις πατάτες γάστρας που λιώνουν στο στόμα και άλλα πολλά σπιτικά καλούδια.

Σίγουρα και οι πιο απαιτητικοί μετά την επίσκεψή τους, θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι με την απλότητα και ομορφιά των γεύσεων. Στην ταβέρνα μπορείς να γευθείς όλους τους σπιτικούς και υπέροχους μεζέδες που θα σου σερβίρουν, σε ένα πολύ φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον.

Τον Χειμώνα παρέα με το υπέροχο τζάκι και το καλοκαίρι σε μια άνετη αυλή περιτριγυρισμένη από πράσινο. Το σέρβις του άψογο και γρήγορο ακόμα και τις μέρες που είναι κατάμεστο από κόσμο και φυσικά οι τιμές του θα σας καταπλήξουν.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Περιστέρι Αττικής, Διεύθυνση: Τρώων 9,  121 33, Τηλ.: 210 57 49 586

Delivery: ΝΑΙ

Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη – Παρασκευή: 18:30 μ.μ. – 01:00 π.μ., Σάββατο – Κυριακή: 13:00 μ.μ. – 01:00 π.μ., Δευτέρα – Τρίτη: ΚΛΕΙΣΤΑ

Site: www.karagiozis-taverna.gr

Facebook page: Ο Καραγκιόζης


Διαβάστε και αυτό: ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Αυτά είναι τα δέκα καλύτερα -και βραβευμένα- σουβλατζίδικα της Αττικής για το 2019

Διαβάστε και αυτό: ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Αυτά είναι τα κορυφαία βραβευμένα παγωτά της Αττικής για το 2019 που σίγουρα θέλεις να δοκιμάσεις

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ