Τσίπρας για το βιογραφικό Διαματάρη: «Έχουμε κυβέρνηση ψεύτικης αριστείας»

Την αποπομπή του υφυπουργού Εξωτερικών υπεύθυνου για τον απόδημο ελληνισμό, Αντώνη Διαματάρη, ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση του βιογραφικού του.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, το ίδιο το στέλεχος της ΝΔ ομολογεί ότι ουδέποτε πήρε πτυχίο από το Columbia για οικονομικούς λόγους, ενώ στο βιογραφικό του αναφέρεται το αντίθετο.

“Έχουμε μια κυβέρνηση της πολιτικής εξαπάτησης, της ψεύτικης αριστείας και της πελατειακής δοσοληψίας”, σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τον Αντώνη Διαματάρη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι “η μόνη αριστεία που επιδεικνύει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι στην κοροϊδία των πολιτών περί «αξιοκρατίας». Εκεί ομολογουμένως αριστεύει”.

Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό: θα περιμένει πολύ ακόμα για να αποπέμψει τον υφυπουργό του ο κ. Μητσοτάκης;”.

Δείτε σχετικό tweet του κ. Τσίπρα

Δείτε και το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το 16′:30” του παρακάτω video:

Εισήγηση στην Αλεξανδρούπολη

Εισήγηση στην Αλεξανδρούπολη, στην ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. #ΣΥΡΙΖΑ #iSYRIZA #Αλεξανδρούπολη

Gepostet von Alexis Tsipras am Montag, 2. Dezember 2019Υπόθεση Διαματάρη

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το θέμα ήρθε στην δημοσιότητα μετά από δημοσιεύματα στον ομογενειακό Τύπο στις ΗΠΑ, τα οποία παρουσίασαν στοιχεία που αμφισβητούσαν το βιογραφικό του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη.

Ο κ. Διαματάρης ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ ότι είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο Columbia.

Στην έρευνα που έκαναν ωστόσο τα ομογενειακά ΜΜΕ – και μέσα από μαρτυρίες υπευθύνων του Πανεπιστημίου – αποδείχθηκε ότι ο υφυπουργός δεν αποφοίτησε ποτέ από το Columbia, αλλά απλώς εγγράφηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα!

Μάλιστα ο ίδιος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ είχε αναφέρει ότι τελείωσε την Σχολή Διοίκησης και επιχειρήσεων του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου ενώ το είχε συμπεριλάβει και στους σταθμούς της προσωπικής του ζωής.Συγκεκριμένα ο κ. Διαματάρης είχε πει:

“Έγινα εξ ολοκλήρου ιδιοκτήτης της εφημερίδας ακριβώς δέκα χρόνια από την μέρα που έφτασα στη Νέα Υόρκη, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 1979. Είχα μόλις τελειώσει τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, πήγα για λίγο καιρό στην εφημερίδα αλλά με γοήτευσε τόσο πολύ που απέρριψα μια θέση σε μια πολυεθνική για να μείνω εκεί. Και δεν μετάνιωσα ποτέ γι’ αυτό”.

Ο υφυπουργός με δήλωσή του παραδέχεται ότι δεν τελείωσε το πανεπιστήμιο Columbia για οικονομικούς λόγους.Αναλυτικά η δήλωση Διαματάρη:

Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

Please enter your comment!
Please enter your name here