Τραμπ: Στη φόρα οι οικονομικές του συναλλαγές με Deutsche Bank και Capital One

Αμερικανικό δικαστήριο έκρινε ότι οι τράπεζες Deutsche Bank και Capital One μπορούν να δώσουν τα οικονομικά στοιχεία του Ντόναλντ Τραμπ στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

 Η απόφαση του 2ου Ομοσπονδιακού Εφετείου της Νέας Υόρκης συνιστά σημαντική ήττα για τον Πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος προσπαθεί να προστατεύσει τα οικονομικά του από τους Δημοκρατικούς που θέλουν να τα εξετάσουν.

Τον περασμένο Απρίλιο οι Επιτροπές Οικονομικών Υπηρεσιών και Πληροφοριών εξέδωσαν κλητεύσεις ζητώντας από την Deutsche Bank στοιχεία που αφορούν τον ίδιο τον Τραμπ, τρία από τα παιδιά του και την εταιρεία του, Trump Organization. Τραμπ: Σε ακόμα πιο δύσκολη θέση

Οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι το αίτημά τους εντάσσεται σε μια ευρύτερη έρευνα που αφορά τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την ξένη επιρροή στην αμερικανική πολιτική σκηνή.

Οι κλητεύσεις εκδόθηκαν πολλούς μήνες προτού να ξεκινήσει η έρευνα στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του Τραμπ με αφορμή το αίτημά του προς την Ουκρανία να διερευνήσει τον πολιτικό αντίπαλό του, τον Τζο Μπάιντεν.

Η Deutsche Bank είναι εδώ και χρόνια ένας από τους κυριότερους πιστωτές των επιχειρήσεων του Τραμπ. Ένα φορολογικό έγγραφο από το 2017 έδειχνε ότι ο Τραμπ έχει οφειλές ύψους τουλάχιστον 130 εκατομμυρίων δολαρίων προς την τράπεζα αυτήν.

Η Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών κλήτευσε επίσης αρχεία της Capital One τον Απρίλιο ζητώντας στοιχεία σχετικά με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Τραμπ.

Ένας νομικός σύμβουλος του προέδρου χαρακτήρισε “άκυρη” την κλήτευση της Βουλής και είπε ότι ο Τραμπ ενδέχεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση του 2ου ομοσπονδιακού Εφετείου, προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο.Οικοδεσπότης Τραμπ της επόμενης G7

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τρίτη (3.12.2019) ότι η επόμενη σύνοδος κορυφής G7 θα πραγματοποιηθεί στην κυβερνητική κατοικία του Καμπ Ντέιβιντ στο Μέριλαντ και όχι στο γκολφ κλαμπ ιδιοκτησίας του στη Φλόριντα, όπως αρχικά σχεδίαζε.

“Θα την κάνουμε στο Καμπ Ντέιβιντ”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνάντηση που είχε με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό πριν από την έναρξη της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Το αρχικό σχέδιο του μεγιστάνα να φιλοξενήσει τη σύνοδο της Ομάδας των Επτά το 2020 στο θέρετρό του “Trump National Doral” στο Μαϊάμι είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους Δημοκρατικούς.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here