Η απίστευτη κομπίνα με την τραπεζική κατάθεση. Πως δρούσε η σπείρα και ξεγελούσε τα θύματά της

Μια σπείρα έχει καταφέρει να ξεγελάσει πολλούς επιχειρηματίες στα Τρίκαλα και τους αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά με απίστευτο τρικ.

Συγκεκριμένα η σπείρα χτυπάει συνήθως Παρασκευή απόγευμα ή το πρωί του Σαββάτου και το εξής τρόπο! Έρχεται σε επαφή με το υποψήφιο θύμα που συνήθως είναι επιχειρηματίας τηλεφωνικά και του συστήνονται χρησιμοποιώντας το όνομα ή την επωνυμία εταιρείας που έχει μόνιμη συνεργασία.

Στη συνέχεια η σπείρα προχωρά σε παραγγελία και σε δήθεν άμεση εξόφληση μέσω τράπεζας. Αμέσως μετά στέλνουν πλαστό παραστατικό κατάθεσης και τηλεφωνούν εξηγώντας στο θύμα ότι αντί για 500 € π.χ. κατέθεσαν 5.000 €.

Έτσι ζητούν ευγενικά, υπογραμμίζοντας ωστόσο τη μεγάλη ανάγκη, αν μπορεί να ο ανυποψίαστος επιχειρηματίας να επιστρέψει τα υπόλοιπα χρήματα του “λάθους”. Αν ο επιχειρηματίας διαμαρτυρόταν πως δεν φαίνεται κάποια κατάθεση στο λογαριασμό τότε του έλεγαν πως «… μα είναι Σάββατο και οι διατραπεζικές συναλλαγές θα φανούν τη Δευτέρα».

Γι’ αυτό η σπείρα χτυπά πάντοτε Παρασκευή και Σάββατο. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice δυο γνωστοί επιχειρηματίες «τσίμπησαν» τις τελευταίες μέρες και κατέθεσαν σχετικά μεγάλα ποσά στους λογαριασμούς των απατεώνων. Προσέφυγαν στην αστυνομία ζητώντας τη βοήθειά της και έχει επιληφθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να διαπιστωθεί και η διαδρομή του χρήματος.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here