Του κουτιού τα παραμύθια: Πόσοι θυμόσαστε αυτή την παιδική σειρά; (vids)


Ποιοι θυμόσαστε τον Φιόγκο, τον Ρούχλα, τον Σεβαστιανό και τη Μελιά; Α! Ναι! Και την Παρασκευούλα;

«Aνοιξε αυτό το κουτί
παραμύθι να ακουστεί
η φαντασία σου κι η μουσική μας
σε ταξιδεύουνε στα πέρατα της γης.

Βιβλίο είν’ ή μήπως σκηνή
μία ευχή και θα φανεί
και οι φιγούρες μας παραμυθάδες…

Ή μήπως είμαστε
Ή μήπως είμαστε
Ή μήπως είμαστε
τρελοί τραγουδιστάδες…

Φα δίεση ο Φιόγκος
και ο Ρούχλας είναι Λα
ο Σεβαστιανός διηγείται στη γραμμή του Σι
και στο μι τραγουδάει παραμύθια η Μελιά».

Κάπως έτσι άρχιζε η αγαπημένη μας σειρά και αμέσως σπεύδαμε αμέσως να καθίσουμε μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης για να τραγουδήσουμε μαζί με τον Ρούχλα, τον Φιόγκο, την Μελιά και τον Σεβαστιανό, το τραγούδι! Ωραίες, εποχές έτσι δεν είναι;

Του κουτιού τα παραμύθια

Του Κουτιού τα Παραμύθια ήταν μια παιδική τηλεοπτική σειρά που μεταδόθηκε τις τηλεοπτικές σεζόν 1987 έως 1988 από την ΕΡΤ. Η ιδέα και το σενάριο της εκπομπής ήταν της Ήβης Σοφιανού, η μουσική γράφτηκε από το συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο και οι στίχοι από το στιχουργό Μιχάλη Μπουρμπούλη. Η σειρά για όσους δεν το γνωρίζουν, σημείωσε μεγάλη επιτυχία κατά την πρώτη της προβολή της.

Ποιοι ήταν οι Ρούχλας, Φιόγκος, Σεβαστιανός και Μελιά;

Τη φωνή στους αγαπημένους μας ήρωες έδιναν ο Παύλος Κοντογιαννίδης (Ρούχλας), ο Φαίδωνας Σοφιανός (Φιόγκος), ο Παύλος Χαϊκάλης (Σεβαστιανός) και η Ήβη Σοφιανού (Μελιά).

Εκτός από αυτούς όμως, κι άλλοι γνωστοί ηθοποιοί συμμετείχαν στου Κουτιού τα Παραμύθια όπως οι Θάνος Παπαδόπουλος, Έφη Παπαθεοδώρου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Τζόυς Ευείδη, Τάσος Κωστής, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Γιώργος Νέζος, Λεωνίδας Κακούρης και Έφη Οικονόμου.

Ποια ήταν η Παρασκευούλα;

Η Παρασκευούλα κάθε βράδυ καληνύχτιζε τη μαμά της και έτρεχε να βγάλει κάτω από το κρεβάτι το «μαγικό κουτί» της. Μέσα στο κουτί υπήρχε ένας μαγικός κόσμος γεμάτος παραμύθια. Παραμύθια που κάθε φορά εξιστορούνταν οι τέσσερις φιγούρες που έκρυβε το κουτί.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ