Πέμπτος ο Χρήστου στο Ευρωπαϊκό. Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Βαζαίο


Ο Απόστολος Χρήστου κατέλαβε την 5η θέση στον Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης στη Γλασκώβη, ενώ ο Ανδρέας Βαζαίο έκανε πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιτελικό, χάνοντας όμως την πρόκριση στον τελικό.

Την πέμπτη θέση των 200μ. ύπτιο κατέλαβε ο Απόστολος Χρήστου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που διεξάγεται στη Γλασκώβη. Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε στον τελικό σε 1:51.24, ελάχιστα πιο αργά σε σχέση με το πανελλήνιο ρεκόρ (1:51.12) που σημείωσε στον πρωινό προκριματικό, ολοκλήρωσε μία εξαιρετικά αξιόλογη εμφάνιση σε αυτό το αγώνισμα και στρέφει πλέον την προσοχή του στα 100μ. (ο προκριματικός και ο ημιτελικός γίνονται αύριο 5/12), όπου τρέφει ακόμη υψηλότερες βλέψεις.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Βαζαίος σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. πεταλούδα, το οποίο όμως δεν στάθηκε ικανό να του χαρίσει την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25άρα πισίνα της Γλασκώβης. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε έκτος στη δεύτερη ημιτελική σειρά με χρόνο 50.71, βελτιώνοντας κατά ένα εκατοστό του δευτερολέπτου το ρεκόρ που είχε ο ίδιος από την αντίστοιχη διοργάνωση της Νετάνια, το 2015. Με την επίδοση αυτή, ο 25χρονος κολυμβητής κατετάγη ενδέκατος στο σύνολο, καθώς η οκτάδα του αυριανού (5/12) τελικού “ έκλεισε” στο 50.42 του Ρώσου Αλεξάντρ Χαρλάνοφ. Την κορυφαία επίδοση των ημιτελικών σημείωσε ο Νορβηγός Τόμοε Ζενιμότο Χβας με 49.91.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ