Βραζιλία: Χάνει το δικαίωμα ψήφου στον ΟΗΕ λόγω… χρεών

Η Βραζιλία κινδυνεύει να χάσει το δικαίωμα ψήφου στον ΟΗΕ αν δεν πληρώσει ένα μέρος από τα πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια που οφείλει.

Σύμφωνα με αξιωματούχους από τον ΟΗΕ και τη Βραζιλία από τα 415,8 εκατ. δολάρια που χρωστάει η Βραζιλία, τα 143 εκατ. δολάρια είναι οφειλές του 2019.

Βάσει των κανόνων του ΟΗΕ εάν μια χώρα έχει καθυστερούμενες οφειλές που ισοδυναμούν ή ξεπερνούν τις συνεισφορές που έπρεπε να καταβληθούν τα δύο προηγούμενα έτη, μπορεί να χάσει το δικαίωμα ψήφου της στη Γενική Συνέλευση εκτός και αν δείξει ότι η αδυναμία της να πληρώσει ξεφεύγει από τον έλεγχό της.

«Υπάρχει σημαντικός κίνδυνος η Βραζιλία, για πρώτη φορά στην ιστορία της, να χάσει το δικαίωμά της να ψηφίζει στον ΟΗΕ από την 1η Ιανουαρίου του 2020», ανέφερε ο γραμματέας διεθνών σχέσεων του υπουργείου Οικονομίας Εριβάλντο Γκόμες σε εσωτερικό έγγραφο.

Η Βραζιλία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οφειλέτης στα Ηνωμένα Έθνη μετά τις ΗΠΑ και η βραζιλιάνικη κυβέρνηση πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον 126,6 εκατ. δολάρια έως το τέλος του έτους για να αποφύγει να χάσει την ψήφο της, ανέφερε ο Γκόμες στο έγγραφο που επικαλείται το Reuters ενώ δεν απάντησε σε ερώτηση του πρακτορείου αν αυτή η πληρωμή θα γίνει φέτος.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here