Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι, τα κριτήρια και τα ποσά


Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ανακοινώθηκαν επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης (5/12) από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι λεπτομέρειες και οι όροι της διανομής του κοινωνικού μερίσματος.

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τις αποφάσεις της κυβέρνησης για διανομή κοινωνικού μερίσματος στις ομάδες τις οποίες οριοθέτησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα θα δοθούν 700 ευρώ ανα νοικοκυριό σε 250.000 νοικοκυριά.

Αναλυτικά το κοινωνικό μέρισμα θα διανεμηθεί σε δικαιούχους που ανήκουν σε τέσσερις κατηγορίες:

1η κατηγορία: Πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά και το συνολικό ετήσιο εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ

2η κατηγορία: Οικογένεια με τον ένα γονέα μακροχρόνια άνεργο και ένα εξαρτώμενο μέλος και το συνολικό ετήσιο εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ

3η κατηγορία: Οικογένεια και με τους δύο γόνεις γονείς βραχυχρόνια άνεργους και ένα εξαρτώμενο μέλος και το συνολικό ετήσιο εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ

4η κατηγορία: Οικογένειες με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο μέλος ΑΜΕΑ έως 24 ετών

Οι 10 βασικοί άξονες του νέου φορολογικού νομοσχεδίου

Τους βασικούς άξονες στους οποίους κινείται το φορολογικό νομοσχέδιο ανέπτυξε στην ομιλία του στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Το υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο έχει ξεκάθαρη αναπτυξιακή διάσταση και κινείται πάνω σε δέκα άξονες:

1ος άξονας: Μείωση φορολογίας εισοδήματος για όλα τα φυσικά πρόσωπα.

2ος άξονας: Μείωση φορολογίας εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα. Μειώνεται ο συντελεστής φορολογίας επιχειρήσεων από το 28% στο 24% για τα εισοδήματα του 2019 για όλες τις επιχειρήσεις.

3ος άξονας: Ενίσχυση των εργαζομένων. Ειδικά σε εργαζόμενους σε νεοφυείς επιχειρήσεις προβλέπεται χαμηλός φορολογικός συντελεστής.

4ος άξονας: Ενίσχυση της οικογένειας. Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές σε βρεφικά είδη.

5ος άξονας: Προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.

6ος άξονας: Επανεκκίνηση κλάδων της Οικονομίας.

7ος άξονας: Η ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης. Εισάγεται δέσμη μέτρων για την προώθηση της χρήσης των ΜΜΜ και οικολογικών αυτοκινήτων.

8ος άξονας: Η ενίσχυση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

9ος άξονας: Η ενίσχυση της διαφάνειας και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής.

10ος άξονας: Η μείωση του γραφειοκρατικού φόρτου για τη φορολογία και τις επιχειρήσεις».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ