Κρήτη: Γιατί θεωρείται νησί – «αστακός» – Δείτε πόσο στρατό έχει

Η ίδια η γεωπολιτική θέση της Κρήτης την κάνει «αστακό» αλλά και οι δυνάμεις που υπάρχουν στο νησί δεν είναι προσανατολισμένες μόνο στην άμυνα, αλλά και στην προβολή ισχύος.

Μάλιστα από το νέο έτος θα θωρακιστεί ακόμα περισσότερο το νησί, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η ενίσχυσή της με νέες δυνάμεις είναι προγραμματισμένη εδώ και χρόνια και δεν οφείλεται στην τουρκική προκλητικότητα.

Οι υπάρχουσες δυνάμεις

Οι δυνάμεις που βρίσκονται στην Κρήτη αυτή την στιγμή είναι οι εξής:

  • Χανιά: Ναύσταθμος Σούδας, 115 πτέρυγα μάχης, ραντάρ προειδοποίησης και μοίρα καταδρομών και η έδρα της 5ης Ταξιαρχίας
  • Ρέθυμνο: 547 Αερομεταφερόμενο Τάγμα
  • Ηράκλειο: 133 Σμηναρχία μάχης, μοίρα s-300 και σμήνος TOR-M1
  • Λασίθι: ραντάρ προειδοποίησης

Οι νέες δυνάμεις

  • Στις αρχές του 2020 είναι προγραμματισμένo να γίνει:
  • Ενεργοποίηση 545 δεύτερου αερομεταφορόμενου τάγματος με έδρα το Ηράκλειο.
  • Πρόθεση δημιουργίας τάγματος της Αεροπορίας Στρατού με 10 ελικόπτερα CH-47 CHINOOK αν και υπάρχει εμπόδιο με το κόστος Ραντάρ πέραν του ορίζοντα, που δεν περιορίζεται από την καμπυλότητα της γης, στην ανατολική Κρήτη, συνδεδεμένο με ένα ραντάρ στις Ισραηλινές ακτές. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το αν έχει κατασκευαστεί ακόμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα παραπάνω είναι προγραμματισμένα πολλά χρόνια και δεν προγραμματίστηκαν εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας.

Θυμίζουμε ότι μιλώντας στο ΣΚΑΙ η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε πως:

«Δεν παίζουμε όταν μιλάμε για την Κρήτη και τα νησιά μας. Έχουμε δεδικασμένα. Μπορεί να μην του αρέσει του Ερντογάν ότι υπάρχει η Κρήτη», τόνισε και είπε με έμφαση: «Και υπάρχει η Κρήτη και είναι και «αστακός». Είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και για εμάς και για τους συμμάχους μας. Με την Κρήτη δεν παίζει κανείς».


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ